Hajtogatott papírmeghívó

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti kreatív ötlet: Meghívó

Ma, ismét papírból hajtogatunk! Egy kis méretű üdvözlőkártyát, meghívót vagy egy névjegyet tehetsz ebbe a hajtogatással készült papírtokba.


Először készítsd elő asztalodra a hozzávalókat:

  • közepesen kemény színes papírt,
  • ollót, snitzert, cikk-cakk ollót
  • jelölő ceruzát,
  • vonalzót,
  • körzőt, (ha szerkeszteni van kedved)
  • radírt,
  • színes szalagot.

 

Vágás és hajtogatás: gyorsan és egyszerűen…

Az A/4 méretű színes, esetleg fehér, közepesen kemény papírlapot magad elé helyezed és tanulmányozod az előbbi, fenti ábrát, amit szabásmintának használhatsz! Természetesen eltérhetsz a méretekkel, én átlagos névjegy méretből indultam ki, ami 5×9 cm. Én spóroltam a színes papírral, mert kell jövő hétre is! 🙂

A szabásmintán ábrázolt szerkesztésnek megfelelően felrajzolod a szerkesztő és vágandó vonalakat. Ha ezekkel a méretekkel dolgozol, magát a becsomagolandó kártyát is ki tudod vágni, ebből a 9 cm széles sávból.

Ajánlom a cikk-cakk olló használatát, de ha nincs Neked ilyen még otthon, szerkeszthetsz valamilyen, a szabásmintán megrajzolt lezáróvonalat. Ha íves vonalban gondolkodsz, a körző hegyével finoman bánj! A képeken elkészült darabokhoz ollót használtam, 3 -féle vágóéllel.

Nem magyarázom lépésről lépésre mit kell tenned, oly egyszerű az egész, a képeken is lekövethető. A szalag „befűzése” nem kötelező elem, de lyukasztóval szép lesz a lyuk pereme, a szalag pedig biztonságosan rögzül. A lyukasztás száma is több -féle lehet, készíthetsz 2, akár 4 kör alakú lyukat is a szalag rögzítéshez.

Jó munkát! Ez tényleg nagyon gyorsan elkészül, 5-10 perc lehet az egész!

A Tied milyen lett?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .