Babasarok helyett

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Gyerekszoba születik


Ágiék majdnem 7 éve élnek ebben a társasházi lakásban. Időközben Laura, a lányuk, 5 éves lett. És nagyon vágyik már egy önálló szobára.
 
Ágiék körbenéztek a lakáspiacon, és úgy döntöttek, nem vásárolnak egy nagyobb lakást, inkább okosan mérlegelik, van-e itt, helyben mód a változtatásra, egy önálló új szoba kialakítására?


Úgy számolnak, a közel 68 m² alapterületbe bele kell férnie egy új szobának.
Nézzük, mi minden valósítható meg ezen az alapterületen.


Ágiék eddig azt tervezték, a nappaliból választják le az új szobát…, de az sehogy sem sikerült jól. Persze ezen az alapvető igényen túl a vizesblokk felújítása is szóba került.
 
1. A strang fix helye miatt a WC és fürdő a helyén marad, de a kifelé nyíló ajtóktól elköszönünk, és mindkét helyiségbe épített pultos mosdó kerül.
 
2. A WC helyiség alapterületileg is megnő, mert a takarítóeszközöknek is itt lesz a helye. A fürdőből a kádat likvidáltam.
 
3. A korábbi szűk előteret szélességében növeltem, hogy a beépített szekrényekhez valóban oda lehessen férni.
 
4. Az eddigi egyetlen hálószoba méretét annyira csökkentettem, hogy a franciaágy beférjen, min. 2-3 darab, fehérnemű tárolására szolgáló komóddal.
 
5. A korábbi konyha helyére kerül Laura új szobája.
 
6. A nappali bejárat felé eső keskeny hányadán alakítom ki a konyhát és az étkezőt, határoló falak nélkül, így növelve a teret.
 
7. A szülői hálóból kiszorult beépített szekrénysor új, tolóajtós gardróbként is itt kap helyet.
 
8. A nappali további részén nincs változás.
 
Az átváltozással nem tudtam javítani a lakás tájolásán. A másik hiba, hogy az előtérből még mindig a lakás intim részébe érünk, hiszen itt vannak a hálószobák. 🙁
A korábbi hallos-étkező felszabadításával világosabb és tágasabb teret teremtettem a lakás nappali tartózkodásra szánt helyén. Megszüntettem teljesen sötét közlekedő tereket is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .