Befőttek miniben

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 
 

E heti kreatív ötlet

Ez is egy egyszerű, kreatív, gyorsan megvalósítható ötlet, és az alapanyag könnyen elérhető! Ha van otthon kalitkás madarad, már van némi eltenni valód! 🙂 De nem a madárkát, hanem az eledelét használd!
Ha meg már túlestél egy-két betegségen, a kiürült gyógyszeres üvegecske lesz a másik kellék. Én a helyi patikában egészítettem ki hiányos készletemet, bár a Patikusné először nem értette mit szeretnék. Másnap kapott tőlem egy kukoricásat, tetszhetett Neki, mert anno a pénztárgépre ragasztotta.

 

Mini befőtt készítése lépésről-lépésre

Rendrakásnál kerültek elő az üres üvegek… Töltelékként először a színes homok jutott eszembe, (Jordániában, Egyiptomban láttam ilyesmit, ahol egy színes homokképet rögzítenek az utcai árusok egy üvegben, majd ledugaszolják…) azután egyik Barátnőm küldött nekem szőlőmagot, hogy napi egy kanállal rágicsáljam, mert jót tesz!

A szőlőmag után következett:

  • szezámmag,
  • szegfűszeg,
  • morzsolt kukorica,
  • búzaszem,
  • köles,
  • bors,
  • rizs
  • makk
  • mák…stb…

Felhasználhatsz mindenféle magokat, amik akár a fűszeres polcodon sorakoznak. De hozhatsz be kintről apró kavicsot, vagy egy építkezés mellöl polisztirol golyócskát is nyerhetsz a hulladékból.
Az üveg lezárására használj valami tarka-barka textil maradékot. Cikk-cakk ollóval még helyesebbre formázhatod. Az üveg szájára befőttes gumival rögzítsd, mert ha egyedül babrálsz, úgy képtelen leszel az anyagot kifeszíteni és szorosan megkötni. A kötél lehet cukorspárga, vagy virágkötők által használt kötözőszál. Ha sikerült a megkötés, a befőttes gumit vedd le.

És elkészült a nagy mű, mindössze 10 perc volt. Keresd meg a helyét a lakásodban! Itthon nálam, a konyha falán elhelyezett falburkoló rendszer sínén sorakozik a maradék, amit sikerült megtartanom magamnak… A többit már elkunyerálták tőlem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .