Családi ház, meg a hall

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

E heti átváltozás

A család 2 éve vásárolta az ingatlant. Belső festés és alapos takarítás után beköltöztek. Úgy tűnt akkor, ez a 92 m²-es lakóház alkalmas négyüknek.
Az elmúlt időszakban jöttek rá, változtatni szeretnének, mert a hall jellegű nappali nyomasztja őket, illetve a fiúkat szét kell választani, nem bírják tovább a közös szobát, kamaszodnak és folyamatosan harcokat vívnak… 🙁

Az átváltozáshoz kezdetben semmi támpontot nem kaptam, először csak ötleteltem. Azután a sok kérdésem hatására, született egy helyiséglista, illetve a változtatás volumene és léptéke is rögzítésre került.
Kívánság lett:

  • a teljes homlokzati felújítás,
  • a tetőidom változtatása,
  • héjalás cseréje.

Belső térben nagy generál:

  • helyiségek áttervezése,
  • teljes épületgépészeti felújítás.

 

 

 

Oldalhatáron álló családi ház, meg a hall

Úgy tűnik, életemben újra és újra visszatérő momentum a hall. 🙂 Itt szép nagy alapterületen terjeszkedik, ablak nélkül…

A lakás bejáratot áthelyeztem annak érdekében, hogy a testvérpár közel azonos méretű és tájolású szobához jusson. A szülők a keskeny konyhát veszik majd birtokba, a hosszú csőszerű közlekedőt teljesen megszüntettem. A bejárat előtt minimális teraszt alakítok ki, melyet a tetőidom megváltoztatásával fedetté teszek.

 

 

A nappali-konyha-étkező gyakorlatilag egy tágas térré válik. Előtérből nyílva helyet kap egy önálló w.c. helyiség, lesz kamra is. Az oldalhatáron álló homlokzati falban két ablakot tervezek, 1,80 m magas mellvédmagassággal, így a hallból lett konyha-étkező, több természetes fényhez jut majd.
A jól felszerelt, egyetlen fürdőszoba a család életében nem okoz konfliktust, a fiúk hajnalban edzésre már egyedül mennek, így a szülők időben később használják reggel is ezt a helyiséget. A fali cirkó az étkezőtér felé egy szekrénybe került, a mosógép, rendhagyó módon a w.c. helyiség végében lesz.

 

 

A dél-nyugati terasz pergolát kap árnyékolásként, tetőidommal történő lefedését nem javasoltam.
A két gépkocsinak garázst/fedett tárolót, most költségtakarékossági szempontból nem építünk, a kerítés átalakításával telken belül tudnak a szülők parkolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .