Dicsőségtábla helyett

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 

E heti kreatív ötlet

 

Szombaton – vidéken – vendégségben jártunk. Vendéglátónknál láttam családi dicsőségtáblát, igen egyszerű kivitelben, de az ötlet nagyon megtetszett. Délután, hazafelé, egy impozáns esküvői menetet is végignézhettünk a főutcán, a templomból jöttek kifelé. Ezek a friss élmények felidézték gyermekkorom felejthetetlen, falun töltött nyarait és drága Nagymamámat.

Tegnap támadt egy gondolatom, és a fiókom mélyéről előbányásztam néhány régi holmit, apai nagyszüleim iratait, és fényképeit…

Azután vásároltam a „svéd” áruházban néhány képkeretet, és nekiláttam a mai rendhagyó kreatívnak.

Alaposan nézd át a régi írásos holmijaitokat, keress például:

  • kisdobos igazolványt,
  • sportolói igazolványt,
  • bármilyen oklevelet a régmúltból…

És elő a:

  • a kiválasztott, számodra értékes papírokkal, hagyatékkal,
  • vonalzóval,
  • jelölő ceruzával,
  • ragasztóval,
  • és a friss, új képkerettel.

 

Dicsőségtábla helyett

Böngészésem eredménnyel járt, mert megtaláltam a házassági anyakönyvi kivonatukat 1931-ből, sőt a több mint 100 éves, és szintén eredeti!!! születési anyakönyvi kivonatukat, hisz apai Nagyapám 1909-ben, Nagyanyám 1910-ben született!

Innentől aztán minden felgyorsult: a számomra értékes régi papírlapokat széthajtogattam, óvatosan (fonákjukon) kivasaltam, és a speciális mélyített képkeretbe helyeztem a két legbecsesebbet. Így „vitrinszerű” hatást értem el, mert az üveg nem tapad a papírlapra.

A kész „képeimet” itthon olyan helyre akasztottam, amit naponta többször is látok! No, nekem ez készült ”dicsőségfal” helyett.
Utólag, kettejük közé azért beszuszakoltam magam, egészen a régmúltból: még szőkén és kövéren!

Egy másik falon, ugyanezen a mélyített képkeretek alkalmazásával, helyet kapott Nagymamám cselédkönyve, és Nagypapám első munkakönyve is.

Te milyen becses, kedves, drága holmit/képet keretezel?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .