Északi kilátás

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Feladom… visszaköltözöm a Városba!

Éva, alföldi kisvárosba költözött, kertes családi házba, már 43 éve. Három éve, a Párja halála után, egyedül maradt, a családi ház összes nyűgével. Ott a hatalmas kert, a ház körül az ápolandó csodaszép díszkert, a tetőt cserélni kellene, a fűtési rendszer sem korszerű… – valahogy így kezdte a bemutatkozást.

Arra az elhatározásra jutott, a közeli megyeszékhelyre költözik vissza, de nem panelbe, hanem új építésű társasházba. Az értékesítési alaprajzon ábrázolt lakás első részletét befizette:

Az épület november 15.-re szerkezetkész lesz. Viszont a válaszfalakat még „mozgatni” lehet, azonban december 1-i határidővel ez a lehetőség is lezárul. Ebben kért segítséget tőlem Éva.

 • A bútorozott alaprajzon jól látod, hogy a nappali tartózkodású terek igencsak zsúfoltak.
 • A fürdőszoba a legmesszebb van a hálóktól.
 • A gyerekszobából nincs erkélyajtó az erkélyre.

2 e-mailváltást követően született meg az ú.n. helyiséglista Éva által. Ezt finomítottuk kicsit.

Amit ajánlottam, azaz a módosított átváltoztatott alaprajz:

 • A lakás az utolsó szinten található, 3. emeleti. Északra tájolt. Ezekkel nem tudunk mit kezdeni. Viszont a város közepén van, nagyon jó helyen (értékálló befektetés!), ú.n. foghíjtelkes a beépítés.
 • Az előtér a helyén marad, a nappali felé eső határoló falát rövidítettem, és szekrénnyel bútoroztam.
 • A középső lakásrészből a lépcsőházi falra szorítottam az étkezőt. Szó szerint, hisz a teherhordó vasbeton pillér igen közel került a lépcsőházi falhoz, ezen pedig nem tudunk változtatni.
 • Száműztem a kádas fürdőszobát, helyére a konyha került.
 • A nappali terét szélesítettem, 3,60 m-ről, több mint 4 méterre. Alapterülete növekedett, de ne feledjük, gyakorlatilag ez a helyiség a közlekedő útvonalakat is magába foglalja, hiszen ez egyben a lakás elosztó tere is.
 • A térben álló szögletes pillérek – opcióként íves burkolatot kapnak, középtengelyes elhelyezéssel kerül közéjük a karcsú/kecses kanapé, mely egy térben álló konzolasztallal teszi egyértelművé a belső közlekedés útvonalát.
 • A „rejtett” közlekedőről érhető el – falban eltolódó – ajtóval a W.C. és a zuhanyzó.
 • A két hálószoba a helyén marad, méretük a kedvezőbb/használhatóbb bútorozás érdekében megváltozott. Sajnos, a vendégszobában ablak került beépítésre, vagyis innen az erkély nem elérhető. 🙁

Az átalakított alaprajzot Éva elfogadta, az Értékesítési iroda is jóváhagyta, most számolják a „különbözetet”.

Éva 66 évesen újra nyüzsgő városi életbe kezdhet, jövő június 15-től, akkor kerül átadásra a lakás. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .