Falusi turizmus helyett

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Beköltözünk!

Az otthonteremtés akkor működik jól, ha a tervezési folyamat is közös. Ezt így gondolom. Vica és Ferkó a Bakonyban talált egy értékesítés alatt álló ingatlant, amit anno, Vállalkozásra terveztek a korábbi Tulajdonosok. Először ezt a vonalat képviselték Vicáék is… e lépések önállóan kerültek bemutatásra… itt:

és itt:

Menet közben, a vállalkozói lét bővítésének tervezgetése, annak kapcsán a szigorú téralakítási kérések lágyultak…, mi több, teljesen megváltoztak! Ez több hetes munka, gondolkodás, piackutatás eredménye. Ferkóék végül úgy döntöttek, a Vállalkozásukat/Munkahelyüket a faluban tartják, egyelőre nem bővítik, és csupán Ők, maguk költöznek ki ide. Vagyis, nem lesz kiadó szobaegységek láncolata az egész épület, hanem családi házzá = új otthonná alakítjuk a szerkezetkész épületet.

Ami kb. ilyen tervfázisban tart jelenleg:

A közterület felől, a bejárat közelében lévő épülettraktusba került a hálóblokk. A korábbi tervezett szobaegységek valóban megfordultak, így a bejárattól önálló közlekedő részről nyílik ez a hálóblokk:

  • A szülői háló kapott egy zuhanyzós fürdőszobát.
  • A gyerekszobához Ági, a már 9 éves nagylány!, inkább gardróbszobát kért, tolóajtóval. 🙂

A középső épülettraktus a lakóház nappali tartózkodású és kiszolgáló tereit fogadja:

  • A tágas fürdő és WC helyiség előtérrel is szeparált.
  • A konyha étkező nappali hármasa elég nagy területen fekszik, és helyiséghatároló falak nélkül kapcsolódik a tornáchoz, ami gyakorlatilag fedett teraszként tud funkcionálni majd.

Az alaprajzból jól látszik az egyszerű térszervezés, a tornáccal párhuzamosan fut a belső fő közlekedési útvonal, erre a vonalra kerültek ‘felfűzésre’ a lakásfunkció kívánt helyiségcsoportjai.

Az ingatlan bejárata is picit módosult, a trafikból nyitott/fedett bejárat lesz, így pl. a kertkapu oldalra került. A terepviszonyok tolókaput nem tesznek lehetővé beépíteni, így az autók telken belül, de kerítés/kapu nélkül állnak majd. A terep szintkülönbségei megmaradnak, a kerti lépcső pici „széthúzásával” jutunk fel a lakóház szintjére.

Az épület végén lévő toldalék traktus, még mindig egy szobaegység képét mutatja. Ez a tartalék tér! Amit egyelőre Vica Anyukájának ajánlanak fel, életvitelszerű használatra… tudod, több generáció… Az idő eldönti, van-e erre szükség? Végső esetben a falusi turizmus jegyében valószínűleg kiadható! 🙂 🙂 🙂

A terven még akad bőven igazítani való!!!, pl.: ilyen a kémény (k-betű), mert kandalló/cserépkályha meccs még folyik…, illetve a hőszivattyús fűtésnek belső térben is lesz kapcsolódó helyigénye (g-betű)… 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .