Földszinti megújulás

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Kevesebb helyiség, tágasság

Róbert és Álea, mint Építtetők, már szerepeltek a „repertoáromban”, hisz a pinceszint megújulását már megmutattam:

Ma, az új belső lépcsőn át fellépdelünk a pinceszintről a földszintre. Persze látogatóként a bejárati ajtón át is megérkezhetünk!

Mutatom milyen volt korábban:

No meg tervszinten is, azaz alaprajzon:

Róberték kívánságai alapján ilyennek képzelem:

Ha a pincéből jövünk fel erre a szintre, akkor a betervezett 3 karú/húzottkarú lépcsőn érkezünk. Az új lépcsőt tartó teherhordó falak itt, a földszinten is megépülnek, hiszen e szintről majd az emeletre is felvezet a lépcső! Mivel itt az emeletmagasság jóval magasabb a pinceinél, ezért a fellépések száma is több, vagyis hosszabb a lépcső járóvonala.

A lépcsőn a pincéből az étkező terébe jutunk, és ebből a térből mehetünk/lépcsőzhetünk majd fel az emeletre.

Az eredeti lakásfunkciók itt, a megújult földszinti alaprajzon is a helyükön maradtak, de az átszabás, belső válaszfalak minimalizálása lehetővé tette, hogy rendezett, átlátható és tágas lakásbelső adjon helyet a nappali tevékenységek tereinek.

  • Az előtér jóval szélesebb lett, így van helye a cipőknek, kabátoknak iskolatáskáknak.
  • Egyetlen vizes helyiségbe több funkció került, hisz az előtérből nyíló fürdő egyben háztartási helyiség is. A wc némileg szeparált, a mosógép, szárítógép kettőse egyik sarokba került, egymásra helyezve, így maradt hely egy zuhanyzóra is, ami leginkább kutyamosóként üzemel majd.
  • A konyha sem került ajtóval leválasztott helyiségbe, hanem U-alakban bútorozva, az étkező teréből elérhető. Igen, van keskeny pultos része is, látod Te is, mennyire hiányzik az a le/elhagyott 40 cm?!
  • Az étkezőben térbe állítottam az étkező asztalt, napi használatban 4 fő étkezésével kisebb helyen is elférhet, akár z ablakokhoz tolva.
  • A nappali határoló válaszfalát is lebontottam. Ide került korunk által generált új funkció: a „home office” birodalma, jelen esetben csupán egyetlen íróasztallal, a lehetséges legtávolabbi sarokba telepítve. 🙂

Legközelebb, az emeletre is kalauzollak! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .