Emeleti intimitás

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Hálóblokk és fürdők

Befejező részhez értem Róbert és Álea leendő otthonának bemutatásában, átalakuló házuk már 2 alkalommal szerepelt itt.

Előbb a pinceszint került terítékre:

Utóbb a földszint:

Ma, az új, belső lépcsőn át, felmegyünk az emeletre. Ezt a szintet is átszabtam. Némely része bizony cipőkanalas, vagyis minimális helyre koncentrált, de a Család igényeit kipipáltuk!

Eredeti állapot alaprajza:

Átalakítva ilyennek képzelem:

A földszintről 3 karú/húzottkarú lépcsőn érkezünk. E szinten már nincs szükség a lépcsőt ölelő új teherhordó falakra, e szintről már nem vezet feljebb (padlás) a lépcső.

  • A tágas közlekedő ad helyet a hőszigetelt, lehúzható padláslépcsőnek is, így az „szilárd talajt” ér lenyitott állapotában.
  • Az erkélyre és dél-keletre tájolt a két gyerekszoba. Ezek egymás tükörképei.
  • A szülői háló egy járható szekrénnyel „kezdődik”, takarékos megoldás a szobasarok ívesítése, így az ágy mellett komfortosabb elhaladni…
  • A piciny zuhanyzó a Szülők sajátja, hisz az a hálóból nyílik.
  • A két kisfiú osztozik majd az előtérből nyíló másik zuhanyzón. Számukra apró könnyítés: két mosdó is befér!

Idén ez lett az utolsó bejegyzésem átváltozás-témában Blogomon:

Jelenleg egy négyszintes családi házon is dolgozom, amiből kétlakásos társházat próbálok varázsolni… egyelőre még küzdök vele, mert a költségforrások erősen takarékosak! Erről jut eszembe:

A „kormányzati előrejelzések” szerint is óriási áremelkedés várható az építőiparban, már januártól: 10-20 % -ot prognosztizálnak… Azt gondolom, némely területen lesz az 40 % is! 🙁 .

Nem adom fel! Te se tedd! 🙂 Boldog Ünnepeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .