Hajtogatott, íves zárású papírboríték

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 
 

E heti kreatív ötlet: íves zárású papírboríték

Úgy tartom, hogy ajándékozáskor pozitív üzenete van a saját ötletnek, a saját kézzel elkészített egyszerű holminak, hisz azt hivatott érzékeltetni, lám mily figyelmesek vagyunk az Ajándékozott irányában, az ajándékon túl a csomagolással is foglalkozunk! Sok ember számára gond az ajándékozás, egyszerűbb lenne pénzt adni az Ajándékozottnak…
Ennél finomabb dolog, ha utalványt, beválható bónt, levásárolható kártyát, beváltható élményt ajándékozunk, egy plasztik kártya formájában, ma egy ilyen a kártyának készítünk csomagolást!


Vedd elő a:

  • közepesen kemény színes papírt,
  • ollót,
  • jelölő ceruzát,
  • vonalzót,
  • körzőt,,
  • radírt,
  • színes szalagot.

 

Plasztik-kártya csomagolás saját kezűleg

Az A/4 méretű színes, közepesen kemény papírlapot magad elé fekteted és tanulmányozod az alábbi ábrát, melyet szabásmintának képzelj el! Most nem centimétereket, hanem oldalhossz viszonyokat látsz, hiszen Tőled és/vagy ajándékodtól függ, pontosan milyen méretű csomagolást kell készítened!

A becsomagolni való holmihoz megfelelő méretű szabásmintát elkészíted, ceruzát halványan használod, a körzőt sem bököd át a papírlapon, igyekszel „leheletfinoman” dolgozni.

Ha az szabásmintád készen van, papírvágó ollóval a mintát körbevágod. Az olló élével finoman, vagy egy levélbontó késsel a folyamatos vonalak mentén, vonalzó mellett, óvatosan, a hajtogatások élét bedolgozod a papírlapba, hogy a hajtás biztosan szépen, egyenesen sikerüljön.

Az élek meghajtásának, a félkörök behajtásakor már adódik a végleges forma. Végleges élsimítás előtt helyezd a négyzet közepére a plasztikkártyát, és hajtsd fölé a félköríves füleket! Amikor már összeállt a kis borítékod, jöhet a szalag, az ajándéktartót masnival lezárod.

Jó munkát kívánok! Nagyon gyorsan kész lehetsz, fotók készítésével együtt 10 perc volt nekem! Délelőtt kipróbáltam úgy is a dolgot, hogy sima fehér papírlapból kiszabtam egy kisméretű mintát, hajtogatás után a külsejére, teljes felületen Technokol-lal ráragasztottam egy csíkos csomagolópapírt, azt a mintán újra körbevágtam, így vékonyka papírlap is megfelelő merevségű lett. Szizálszalaggal díszítettem. Bejegyzésem bal felső, kisméretű, kiemelt képén ezt látod! A ragasztás miatt ugyan több időmbe került, de babásabb, kedvesebb lett. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .