Kell nekünk egy ének-szoba!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 
 

E heti átváltozás: Vidékre költöztünk 🙂


A házaspár nyugdíjas éveit Budapest közeli helységben kívánja tölteni. Budai társasházi lakásukat már értékesítették, nyár elején albérletbe költöztek, de közben találtak egy kis családi házat, ami ugyan lelakott és elhanyagolt, de mindössze 70 m² alapterületű. És tetszik nekik. Nagyon! A kert is és környék is!


A felméréskor készített fényképeimen is látszik, valamilyen átalakítás és bontás már korábban elkezdődött.

 

Kell nekünk egy ének-szoba!

Az eredeti alaprajzon a hálószoba a nappaliból nyílt, klasszikus zsákszobaként. Az étkező korábban terasz volt, de egyszer pincét ástak a helyén, így akkor a házhoz kapcsolták verandaként. Eddig étkezőként funkcionált.

A feladat nem oly bonyolult, kell egy háló, egy nappali, konyha-étkező, meg a többi…és kell egy ének- és/vagy zeneszoba is! Igen, mert Klári néni magánórákat ad, és növendékei itt is vannak már!

A tervezett állapot gyakorlatilag minden hagyományos funkciót tud, amit általában Megrendelőim kérnek. Az önálló hálószoba kialakítható, a külön w.c. helyiséghez ragaszkodtam, bár eredetileg nem erre a helyre terveztem; a nagyméretű fürdőszoba pedig megrendelői igény volt.
A konyha-étkező egy tér lesz, a lakás ajtóit jórészt falnyílások váltják, így a lakás ezen „publikus” része szellősebb és könnyebben átlátható.

A régi étkező-veranda lesz az énekszoba és/vagy tanulószoba, ahová a nebulók érkeznek majd tanulni. Ez most közel van az előszobához, a konyhából még átadóablak is nyílik erre. A padlásfeljáró helyiséget megszüntettük, helyette a belső közlekedőről lehúzható padláslépcsőt tervezünk. Kamra mérete csökken, de bútorozható, északi oldalára ablakot nyitunk. Az előszoba tere változatlan, beépített szekrénnyel egyik fala beépített.


A tetőn csak héjazat cserében gondolkodunk, kis tetőidom kiegészítéssel elöl, a bejáratnál. A kapcsolt gerébtokos ablakokat modernebbre cseréljük, illetve a homlokzati falakat utólag lehőszigeteltetjük. A padláson, a zárófödém is kap majd hőszigetelő paplant. Illetve a kívülről megközelíthető, tanulószoba alatti vasbeton pince födémét is hőszigetelni fogjuk! Így a lakótér termikus burokba kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .