Irodalakás

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Irodából lakás, irodalakás

 


Márk és Dóra megörökölt egy 123 m²-nyi hasznos alapterülettel bíró irodát. Első gondolatuk az volt, hogy lakhatásukat és munkájukat egy helyre integrálják, vagyis a közös otthonukat és közös, új irodájukat ide költöztetik.


A meglévő iroda tágas és reprezentatív, Dóráék ebbe a hangulatba szerettek bele, és ennek a miliőnek a megőrzését fontosnak tartották.
 
Így nem sok minden változott, mélyebb „beavatkozás” a teakonyha és mosdó körül zajlott.


1. A vezetői iroda helyén lesz a hálószoba, hisz innen nyílik egy intim fürdő.
 
2. A korábbi tárgyaló helyiséget kibontottam, ide került az étkező.
 
3. A loggiával rendelkező korábbi iroda lesz Márkék dolgozószobája, ami berendezését tekintve ügyfél fogadására is alkalmas, a loggia a lazítás, felöltődés helye. A szoba belső határoló falát átszabtam kicsit, azaz a középfőfalra szimmetrikusan megtükröztem az íves falszakaszt. Így még a helyiség alapterülete is megnőtt. 🙂
 
4. A teakonyhát, mint önálló helyiséget száműztem, de a térben álló, a nappali felé nyitott, pultos konyhának – épületgépészetileg – ez az ideális helye.
 
5. A nappali tér belülről nem fallal határolt helyiség, tulajdonképpen a belső közlekedő-mag térnyúlványa.
 
6. A mosdó helyiség is átalakult, mert helyett kellett biztosítani a közlekedő felől némi előszoba-szekrénynek. Végül itt másodlagos fürdőszoba lett, ahol elfér a mosógép és szárító, illetve egy épített zuhanyzó is, bár ez utóbbi helyére most beépített szekrény kerül! (Barnára kellett volna színeznem!)
 
Teherhordó szerkezetet érintő átalakításra nincs szükség, a gépészet is minimálisan módosul. Azt gondolom, ezzel a kevés átalakítással, a lakás tere az eleganciáját és nagyvonalúságát nem veszti el. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .