Szükséges szakaszolni?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Szakadék szélén_2

Az egyszerű vidéki ház, ami korábban jóformán csak nyaralóként funkcionált, családi házzá válhat. Az általam javasolt bővítést Zitáék elfogadhatónak tartották. Ide jutottunk el, múlt alkalommal:

Ma bemutatom alaprajzi javaslatom, azaz a végleges változatot, ami még mindig magában rejti a szakaszolhatóságot, két módon is:

  • akár épület-traktusonként/épület-szakaszonként;
  • akár a belső kialakításban, pl. ha a teherhordó szerkezet a tetőidommal egyszerre megépülne, és csupán a befejező szakipari munkák szakaszolódnának.

Az OH övezetnek megfelelően, az utcára merőlegesen egy épülettömböt alakítok ki, mely a délnyugati irányban, amerre a kilátás is van, toló-üvegfelületekkel:

  1. Bejáratot az utca felé helyeztem át, a két megtartandó fa között jutunk gyalogosan az előtérbe. Az autók az előkerti beállón elférnek.
  2. A tágas W.C. helyiség takarítóeszközök tárolását is lehetővé teszi.
  3. Az előtérből a nappali-étkező-konyha együttese tárul fel.
  4. A közlekedés irányában haladva a belső folyosó gardróbbá válik.
  5. A terasz felé az Ikrek két azonos méretű szobát kaphatnak.
  6. A gardrób másik oldalán a tároló/kamra, a zuhanyzó, és egy háztartási helyiség (mosás, szárítás, vasalás) is elfér.
  7. Az utolsó, 3,00 m széles épületrész a szülői háló, saját fürdőszobával.
  8. A terasz a teljes épülethossz előtt végigfut, közel 60 m² alapterülettel képes biztosítani a pihenés-játék funkciót, anélkül, hogy a lépcsőkön a valódi terepszinten lévő kertrészekre gyalogolnánk.

Valószínűleg csupán a belső kialakítás szakaszolódik, hiszen a Iker-fiúk néhány évig biztosan egy szobában alszanak majd, a Szülők addig használhatják a másik gyerekszobát szülői hálónak. Ez esetben a zuhanyzó is kiszolgálhatja mindannyiukat.

Egyelőre a tervezgetés folyik, a kivitelezés/finanszírozás optimális módjának kiválasztása…, az „új” CSOK megismerése mellett… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .