Téliesítés a szőlőhegyen

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Hétvégi házból otthon lesz


Lőrinc az agglomerációba utazgat naponta a Dohány utcából, hogy 2100 m² -es saját –nadrágszíjszerű- szőlejét és gyümölcsösét gondozza. Az új HÉSZ októberben belterületté nyilvánította ezt a területet is, így jó lehetőség lenne az ingatlan eladását is fontolóra venni.


Lőrinc azonban azt gondolta ki, a budapesti lakást értékesíti inkább, és annak árából költ a meglévő hétvégi ház felújítására, átalakítására, téliesítésére. És kiköltözik, véglegesen.
 
A házikó B30-as téglából épült, házi kivitelezéssel, úgy 40 éve. A hullámpala fedés kukázandó, a fa anyagú nyílászárók szintén. A gáz telken belül van, a víz-csatorna rendszer, kb. 10 éve kiépítésre került.
 
Jártam a házban, az egyszerű kivitelezés, vagyis a meszelt falak, és világoskék csempék, és a fekete-fehér mettlachi képe maradt fejemben. Meg a zsúfoltság érzete. A teraszról viszont csodás a panoráma, Budapest irányába!


1. A fedett teraszról új bejáratot és a volt apró főzőfülkéből előteret hoznék létre, hogy ne a nappali terébe érkezzünk.
 
2. Innen egy lépés az új WC helyiség, és ide kerülhet a fali gázkazán.
 
3. Az előtérből a nappali szobába jutunk. A terasz felé nagyobb nyílászáró felületet adnék, így több fény jut be, és kifelé is lehet nézelődni!
 
4. A korábbi hálószobák egyikét konyhának beáldoznám. Így, ebben a térben asztalnál lehet étkezni.
 
5. A másik szobát viszont felbővíteném, hogy a ruháknak is jusson szekrény.
 
6. Innen nyílik a zuhanyzó. Szépséghibája, hogy nincs benne wc, éjszaka kell néhány métert tovább gyalogolni az előtér irányába… De van helye a mosógépnek.
 
Körülbelül ennyi lenne a belső átváltozás. Új nyílászárókat a nyugati oldalra is elhelyeznék.
Lőrinc is látja, hogy a konyha messze van a bejárattól, mert át kell haladni a nappalin. Az jutott erről eszébe, hogy a konyhából ajtót nyithatnánk az északkeleti irányba. És akkor oda barkácsolhatna egy télikertet is… És a hálóból is ki lehetne ide jönni hajnalban, csak úgy, a madarakat nézni.. 😉

4 hozzászólásto Téliesítés a szőlőhegyen

 1. kritizator szerint:

  A WC-ben nincs kézmosó?

 2. kritizator szerint:

  Opsz, én azt WC C-betűjének néztem, sorry.

  • a Térképző szerint:

   🙂
   A biztonság kedvéért leellenőriztem, mert létezik olyan eset, hogy a fóliákat rossz/felcserélt sorrendben helyezem el, így esetleg kitakarhatják egymást…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .