Tetőemelés

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Épületes eset

Építész Barátom kapta lencsevégre az alábbi épületbővítést. Amikor meghallottam a történetet egyből beugrott Malacék Háza, amit Mekk Elek, az ezermester épített:

Épületes eset története: Koca-anya Mekk-mesterhez, mint kőműveshez fordult segítségért. Új röfilakot szeretett volna süldő gyermekeinek. A Malac-család nagy reménnyel kezdte a reggelt, a gyerekeket kivették az iskolából, hiszen épül majd az új lakhely és Mekk-mester belefogva a munkába, látszólag rugalmasan igazodott a Család igényeihez!

Abból azonban nem engedett, hogy a tetővel kezdje az építést, mivel eső volt várható. A Malaccsalád tagjai emiatt tartották a csálén összeeszkábált tetőt, eközben Mekk Elek gyorsan aláfalazott, csak hogy nem tudták elég sokáig a tetőt megtartani… Ráadásul a Mester elfelejtette az ajtót/ablakot a falazáskor kihagyni, így mikor az eleresztett tető rázárult a felfalazott falra, csapdába esett Mekk Elek. Az épületbe bezáródva kiabált és félt is a sötétben, de a megbízó családfő, Malac-apa nagyon dühös lett és le-”eszeveszett” kecskézte Őt, a Mestert, így kétségbeesésében ledöntve az építményt kitört a fogságból, majd hazáig/házáig szaladt. 🙂

Ez a módszer ragadós, de itt az alátámasztást nem testi erő(k)re bízták.

A tetőemelés szükségessége a légtechnikai rendszer bővítése/korszerűsítése kapcsán merült fel, a meglévő szabad belmagasság nem volt elegendő a vezetékrendszer bővítésére, így a tetőidomot, illetve a szabad belmagasságot 60 cm-rel kellett megemelni.

Az épület időszakos használatú, kiskereskedelmi egység. A bővítés nem növeli a szokásos alapvető beépítési mutatókat, még a megengedett építménymagasságba is belefér ez a nem szokványos mutatvány! 🙂

Az aláfalazáskor, itt gondoltak a leendő nyílászárók elhelyezésére, így a nyílásáthidalók is a helyükre kerültek. Következhetnek a befejező szakipari munkák!

Itt a vége, fuss el véle! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .