Már nem tétovázunk…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Mégis belevágunk!

Pest megyei örökségüket hosszas mérlegelést követően Mihályék megtartják. Nem csupán érzelmi kötődésük segítette e döntésben Őket, hanem az egyszerű átváltozás is, melyet megrendeltek tőlem.

A 80-as évek legelején létesített családi ház még kalákában épült meg. A valóságban, amolyan hétvégi pihenő funkciót töltött be, Mihály Szülei a kertet hobbiszinten művelték, a hétvégéket itt a házban töltötte a Család.

Ahogy nőttek a „gyerekek”, és idősödtek a Szülők, magára maradt az épület. A tulajdonviszonyok rendezése után van lehetőség az épület újjászületésére, mely Mihály Családjának ad majd otthont, hisz Feleségével Mirjammal és két pici fiukkal költöznek ide, a csendes, madárcsicsergéses, budai hegyekre is panorámás agglomerációba, Budapestről.

Az épület 3 szintes: pince/földszint/tetőtér. Az átváltozás gyakorlatilag a két lakószintet érinti majd, mert a pince tárolófunkcióját nem igazán tudjuk másra hasznosítani az ottani 1,85 m belmagasság kapcsán.

A földszinten avatkozunk be előbb, bontással. Ez a homlokzati és a belső nyílászárók cseréjét jelenti, és némi belső válaszfal módosulást. A lejtős telek kapcsán már a földszinten is lépcsőzni szükséges a belső térben, ezen módosítani nem igazán lehet, de van lehetőség a belső terek használhatóbbá tételére:

  1. A belső lépcsőház és bejárat a helyén marad. A bejárati ajtón belépve a szűk folyosót ugyan megtartom, de az utcai szobából területet veszek el, beépített szekrényhelyet biztosítok, előszoba gyanánt.
  2. Az intim közlekedőből nyitom meg ezt a szobát, ami a vendégfunkciót tölti be, illetve amíg picik a gyerekek az ebéd utáni alvásukra is alkalmas, este pedig dolgozószobát biztosíthat Mihály számára.
  3. A meglévő WC nagyon keskeny, a helyszíni felmérésen is jóváhagyták Mirjamék, a fürdő felé eső válaszfalát minimum 30 cm-rel majd az utca felé toljuk!
  4. A nappali terébe vezető lépcsőt a kéménypillér étkező felőli végére toljuk ki.
  5. Ez ad lehetőséget arra, hogy a konyhába egy nyílás bontása után ne az intim közlekedőből lépjünk. A helyiség új bejárata lehetővé teszi az U- alakú konyhabútorozást, illetve az átadó ablakot is megszüntetjük, és az étkező felüli válaszfalat elbontjuk. Újabb lépcső létesítésével a konyhából közvetlenül elérhető lesz az étkező.
  6. A nappali-étkező kertkapcsolata és a bútorozás még változóban van, személyes építéshelyszíni találkozónkon több alternatívát fogalmaztunk meg, még „érlelődnek” Mirjamékban az ajánlott lehetőségek.

Az épület háló szintje, a tetőtérben lesz, majd ezt is megmutatom! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .