Átváltozás szocreálból

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Irodaépületből társasház

Az áttervezendő feladat a volt Termelőszövetkezet, azaz a TSZ, tudod a téeszcsé 🙂 irodaházának korszerűsítése. A Befektetői csoport társasházat kíván létesíteni, első lépésben egyszobás kialakítású, kis alapterületű lakásokkal!

Amit igazából előbb bérbe szeretnének adni… akár airbnb rendszerben! A tervezéshez még „itinert” is kaptunk, miután a felmérési tervet prezentáltuk:

Tehát, az átváltozás mindig épületfelméréssel indul. Az épület eddigi élet-története szájhagyományok útján terjedt, úgy tudják, még üzemépületként is működött…, persze eredeti terveket sehol nem is találtak:

Ráadásul, az előző Tulajdonos már a bontásba is belefogott, gondolom ötletszerűen, engedély és Statikus nélkül, ennek kétes/izgalmas eredményeivel is szembesülhettem:

A funkcióváltásnál elsődleges szempont, hogy a tervezett funkció megfeleljen az érvényes előírásoknak. A helyi HÉSZ-nek és az OTÉK paragrafusainak.

Itt azonban már arra is figyelni kell, hogy előbb szállásépületként valósul meg a projekt. Azután válik társasházzá…, feltéve, ha lesz erre kereslet.

A helyi HÉSZ nem zárja ki ezen a településrészen a szállás jelleget, és a másik általános, de sarkalatos pontnak, a parkolómérlegnek sem mondunk ellent a két, egymást váltó funkcióval, hisz helyi HÉSZ nem szigorítja az OTÉK alapvetését:

Egy (db) személygépkocsi elhelyezését kell biztosítani:

  • minden lakás, és üdülő önálló rendeltetési egysége után,
  • szállás jellegű – kivéve hajléktalanszálló és idősek otthona, diákszálló, diákotthon – önálló rendeltetési egység minden vendégszoba után.

Az 1200 m²-es betonozott TSZ-udvar jó lesz parkolónak, ám a zöldfelülettel is meg kell majd valahogy birkóznunk!, ki kell alakítanunk! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .