Tetőtérből tetőtérbe

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Hálószint

Már mutattam Mihályék megújulni kívánó családi házuk földszintjét: itt,
lapozz kettőt vissza! ! Ma felszaladunk a tetőtérbe!

Ott majd bontani fogunk, majdnem mindent… Megszüntetjük a loggiát is.

Persze újrahasznosítunk: tetősíkablakokat értékesítjük, az OSB burkolatot egyelőre elbontjuk, de helyben deponáljuk. A 2002-ben felhasznált Therwoolin hőszigetelés összeroskadt, sajnos ez nem használható, sittként mászik le a tetőről…

Ha a meglévő szaruzat a Statikus szerint is menthetetlen, akkor új fedélszéket tervezek. A szaruzat síkjában, vagyis a szarufák közé új hőszigetelés kerül majd, illetve a szarufák külső, ferde síkjára is. Ezáltal vaskos hőszigetelt teherhordó és térelhatároló tetőt építünk. A külső oldali hőszigeteléssel gyakorlatilag megpróbáljuk kiküszöbölni a hőhidakat.

De nézzük mi is lesz a tető alatt! Amit tető alá hozunk! 🙂 Bocs!

Szóval: tetőtéri hálóblokk: 3 hálószobával és tisztálkodási lehetőséggel.

  • a belső lépcsőt megtartjuk, de a pihenőről induló/tetőtérbe érkező karját újraosztom,
  • a lépcsőházzal szemben létesül az önálló wc-helyiség és a tágas fürdőszoba,
  • lépcső érkezésétől jobbra két, azonos méretű gyerekszoba lesz a kisfiúknak,
  • velük szemben pedig a szülők tágas birodalma alakul.

A 3 szintes: (pince/földszint/tetőtér) lakóépület kubatúrájában alig változik, de tereinek használhatósága lényegesen feljavul, és persze az energetikai korszerűsítésen is átesik, megcélozva/kielégítve a 2021-es épületenergetikai követelményeket! 😉 Igen, jelenleg ezen az Épületgépészünk agyal leginkább, mert mi ötletekkel bombázzuk Őt (is) !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .