Több fényt!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: 2 szoba, és az egyik zsák…!


Belvárosi, csendes, 3. emeleti, 86 m² alapterületű lakás eladó! Milyen jól hangzik! No de az alaprajzi elrendezése…?! A nagyobbik szoba zsákszoba, pedig 25,50 m² -es! Hmmm…


Feladat: átalakítható-e a lakás 3 fő részére? Belmagasság: 3,20 m, itt galériát nem tudunk építeni! Kevés az ablak, és a keskeny, nyújtott lakástér, sok alapterületnyi közlekedőt fog kívánni!


Bájos igyekezet a ferde fal, nyilván a feltárandó tér és a kétszárnyú szobaajtó inspirálta, de valóságban olyan, mintha nem jött volna ki… 🙁

 

 

Fényt, fényt és fényt! Megoldás az ajtó-felülvilágító!

Megrendelőim eddig olyan javaslatokat, megoldásokat kaptak, amiben a zsákszobát a két ablakra merőlegesen ketté osztották. Nem tartom jó megoldásnak, ezért ezt alapból elvetettem.

Kerestem másik két ablakot és hozzájuk rendeltem egy-egy szobát. Igen, úgy lett, ahogy jósoltam: sok alapterületnyi közlekedővel tudjuk csak feltárni a teljes lakást. Az utcai „zsákszoba” lett a konyha-nappali-étkező. A világító udvar keskeny, de magas ablakai, ebben a 3. emeleti magasságban már kellő fényt adnak a közlekedőre, és a konyha térre.

A lepusztult, málló vakolatos világítóudvari falakat nem kell feltétlenül szemlélni, fóliázott üveggel a fényt így is be tudjuk engedni!


Az önálló w.c. helyiséget megtartottuk, a szanitert átfordítottam a kiváltott főfalra, az új helyre került fürdőszobába is tettem w.c.-csészét, melynek a szennyvízvezetéket csak a főfalon kell „átbújtatni”. A fürdő mellé még befért egy tolóajtós-beépített szekrényes gardrób is, így az előszoba tágas, leülős fogadótérré avanzsált, melynek folytatása az ablakos közlekedő. A sarokba tennék egy egyedi, finom-vonalú kisbútort, mintha csak egy kiállító téren sétálnánk át… a nappali felé!


A fény lakásba varázsolására egyszerű megoldásként javaslom a beltéri ajtók felülvilágítóval történő kialakítását! A nagy belmagasság ezt lehetővé teszi, a tereket pedig nagyvonalúbbá, elegánsabbá alakítja.

Bejegyzés kiemelt képének forrása: http://pinterest.com/pin/260012578458260100/, a bevilágító udvar fényképe Google képtárából származik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .