1 szoba + félszoba = 2 szoba

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

1+fél=2…

 


Bernadett és Károly még lakásvásárlás előtt keresett meg. Három lakás közül ez lett a befutó! A nyertes cca. 46,5 m²-nyi, a sok felmerülő „baj” közül itt csak kettő volt feltűnő:
– a konyhába lehetetlen betenni az étkező asztalt, ha szeretnének konyhabútort is!
– a hálószoba 2,60 cm szélessége nem tudja fogadni az új franciaágyukat, aminek a hossza 2,17 m.


A felújítás és átalakítás válaszfalbontással és szerkezeti beavatkozással, azaz nyíláskiváltással is jár, de élhetőbb teret kapunk, ezért Karcsiék vállalják a többletköltségeket és az ügyek intézését.


Akkor jöjjön a változás:
 
1. A lakás beltéri ajtóinak számát drasztikusan csökkentettem, az átközlekedési lehetőségeket optimalizáltam.
 
2. Előtér a helyén marad, de kicsit nőtt alapterületileg, így már előszobának nevezem, és két előszoba-szekrény is helyet kapott itt, ezzel valódi funkciója lett. Az egyik, a cipős-szekrény, a volt gardróbajtó befalazása által született.
 
3. Az előszoba bővülése, a fürdő méretét csökkentette. Ennek az a nagy ára, hogy a mosógép (m) a konyhába került át, és ott mosogatógép nem lesz. „Cipőkanállal” egy 45 cm szélességű mosógép egyébként beszorítható, ha a mosdót az ajtó felé arrébb helyezzük. Ezen még filozofálunk… 😉
 
4. A korábbi konyha a helyén maradt az egyenes konyhapulttal, de a mellette lévő nappali szobát egy új falnyílással is összenyitottam.
 
5. Innen, vagyis a nappali szobából vettem el az étkező asztalnak helyet. Ez azt eredményezte, hogy a nappali szoba, parkettával burkolt területe nem éri el az OTÉK szerint szükséges! 16 m²-t, hisz a szobaterület több mint 5 m²-ét étkezőnek és közlekedőnek használom.
 
6. Igen, ebből a belső, rejtett közlekedőből nyílik a 3 m szélességre bővített hálószoba, ahonnan a gardróbot, mint helyiséget ugyan száműztem, de egyszerű bútorozással visszahoztam a ruhatárolás funkcióját.
 
Az átalakítással az 1+fél szobás lakás 2 szobássá válik. Ha nem a szabályok szerint szükséges m² adatokon „lovagolok” – bár ezt előszeretettel teszem- , belátom, hogy a „hibás” számok ellenére Megrendelőim számára lakhatóbb, több funkcióval bíró tereket hoztam létre. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .