Minivárosok

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti okosság helyett!


Ma, a 100. okosságos blogbejegyzésemet olvasod. De semmi „tanulnivaló” nem lesz benne, mert ma pihenek! 🙂 Neked is egy kis kikapcsolódást javaslok!


Most visszakanyarodom a címhez, szóval léteznek a minivárosok! Budapesten is láthatsz ilyet! Miniversum a budapesti Andrássy úton látogatható, ami tulajdonképpen egy hatalmas és látványos terepasztal, ahol 14 településen 600 épületet és 5000 mini figurát, azaz emberkéket és állatkákat láthatsz. Ezen kívül 100 vonatszerelvény mozog! Van még az asztalon 5000 közúti jármű és 5000 fa és bokor. Édes az egész! Sikerült két óra hosszán át nézelődnöm és játszanom, hisz interaktív a kiállítás! 🙂


Minivárost életemben először, 1995 őszén, Koppenhágában láttam!


Azt Madurodam -nak nevezik és egy hatalmas parkban van. Ott egy egész napot el tudtam tölteni és az is valódi élmény volt!


Minivárosok egyébként mindenhol léteznek. Hiszen csak nézőpont kérdése, ki mit tekint annak! Ez az utolsó fénykép, amit anno készítettem, nem Madurodamban, hanem az Utrechtben, a Dóm tornyából mutatja Hollandia legnépesebb! városát, amit minivárosnak gondolnád, a szövegkörnyezet miatt!


Látod, a világ milyen varázslatos! Fedezd fel Te is a minivárosokat, kirándulj, mássz hegyeket és küzd le a magas tornyok lépcsőit! 🙂 Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .