Apró kockaház

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Apró kockaház

 


A szomszéd „faluban” tervezek egy átalakítást. Közben megnéztem, már ők is város lettek… A lényeg, ez egy kicsi, falusi, sátortetős kockaház, mindössze 68 m². A 70-en túli nagyszülők költöznek ide, az agglomerációba, hogy közel legyenek az unokákhoz, és maradjon nekik a vidék illúziója, a kert lehetősége.

 

A jelenlegi állapot nem oly tragikus, de fűtés egyáltalán nincs, mert ezt a házat a korábbi, budapesti tulajdonosok hétvégi házként használták. (A középfőfalban, a háló szobaajtó mellett van egy kéménytest.)


Az átalakításhoz kaptam instrukciót:
– szükség van önálló WC helyiségre;
– a kamra akár megszűnhet (mert a kertben van egy zöldségtárolásra alkalmas verem);
– Gyula papa íróasztalának helye a hálószobában legyen;
– Editke néni a konyha pulton írogat majd;
– a terek legyenek nyitottak, szellősek (sok egyedi kézműves bútor és holmi kell, hogy elférjen, mutatósan ).


A módosított alaprajz:


1.A szellős levegős tér a konyha-étkező és a nappali egybenyitását jelenti. Ajtókat szüntettem meg, illetve a középfőfalban új nyílást alakítok, az étkező asztal túloldalán.


2. A tágas előszobát megtartottam, beépített szekrény határolja innen a konyha-étkezőt.


3. A kamrát beáldoztam, így szeparáltabb a WC és a fürdőszoba.


4. A kondenzációs fali gázkazán a fürdőszobában kap majd helyet, a mosógép felett, szerelt kéményrendszerrel. A fűtés, radiátoros lesz.


5. Az egyik íróasztal a hálóban van, a másik, a konyhapult ablak előtti része. Itt a pult-magassághoz ( cca. 90 cm) kell majd széket választani!


A belső átalakítás valódi nagy tétele lesz a fűtés kiépítése, a fürdőszoba és WC korszerűsítése. Később lehet áldozni a homlokzat utólagos hőszigetelésére is…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .