Beltéri ajtócsere

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Ajtócsere

Ez az épületfelújítás komplett feladatom volt, ma csak a beltéri nyílászárók cseréjét mutatom be.
A pénzügyi keret korlátozott volt, a festett felületű, MDF anyagú ajtók, a Megrendelői igényeknek megfelelőek. A mart minta, vagyis a megjelenés, fényképes katalógusból válaszható, a sorozatgyártásnak hála, az árak elfogadhatók.

 

Tehát adott a lepusztult, lelakott lakás. De vannak értékei, ilyen például:

  • a hely, a környék;

  • a tájolás, a nagy kert;

  • és a megmenthető, ragasztott parketta…


A beltéri ajtók mindig meghatározóak egy lakásban. Ezért a színválasztásnál fontos szempont, Lakóként bevállalod-e, hogy az ajtók a természetes faanyag megjelenését „utánozva” (fóliázott), vagy eredetiben (furnéros) költözzenek-e lakásba?
 
Ha „szín” mellett döntesz, akkor nagyon határozott lakberendezési vonalat fektetsz le, és biztosan tudod, hogy ehhez kell majd igazítanod a belső szín- és anyaghasználatot.

Ha nem vagy ilyen merész, ajánlom a halvány fa-színeket, vagy az örök klasszikus megjelenést, a fehéret. Itt a minőséget, és az időt-álló megjelenést hangsúlyozták Megrendelőim.
Hozzátették, hogy kevernék kicsit a modern idők stílusával, ezért mutattam Nekik a beltéri ajtók egyik legkedveltebb változatát, a mart mintázatú, egyedi méretezésű festett ajtókat.


Az ajtók bútor minőségű felülettel készültek el, hisz 4 rétegben került a festék az MDF alapanyagra. Végeredmény: nagy keménységű, selyemfényű, UV álló felületet vásároltak. Ami még előny volt, hogy nem kellett semmilyen kőbe vésett méretrendhez igazodniuk, falnyílásokat alakítgatni, hisz a helyszínen, a 1970-es éveknek megfelelő, megszokott mérettartomány belefért a gyártásba.


A választott ajtók utólag beépíthetők, vagyis falfelületek felületkezelése, fal- és padlóburkolatok elkészülte után, fehér kesztyűben történt a beépítés. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .