Papírból hópihe

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti kreatív ötlet: Papírhópihe

Mindjárt itt az Advent és Karácsony! Apró lépésekben készülj fel Te is! Ma papírhópihét vágunk percek alatt! Használhatod ablaküvegre ragasztva, de felteheted a karácsonyfára is!
 

Hozzávalók:

  • vékony papírlap: selyempapír vagy skiccpausz,
  • jelölő ceruza,
  • éles papírvágó olló.

 

Hajtás-vágás-vasalás

A papírlapot átlósan félbehajtod, kézzel a hajtás élét lesimítod.

A hajtott papírlapot ismét átlósan félbehajtod, kézzel a hajtás élét lesimítod.

Gyakorlatilag ezt ismétled, minimum háromszor, ügyelve a szép hajtott élekre.


Mikor a kellő hajtás-mennyiségen túl vagy, rajzolj ceruzával halványan a hajtott papírlapra egy hópihe mintát. Nem szeretnék sablont mutatni, légy bátor és kreatív!
A mintád minél „rafináltabb/cirkalmasabb”, annál finomabb rajzolatú hópihét kapsz!

A felrajzolt mintát éles papírvágóollóval kivágod! Ha kis méretű ollóval dolgozol, finomabb vágásokat tudsz eszközölni!

Miután túl vagy a vágáson, óvatosan széthajtogatod a pihét! Ha sűrű a mintád és sok réteget hajtasz egymásra, a nyesés mentén a vékony skiccpausz összeragad. Ezért a széthajtás művelete is figyelmet igényel.

Széthajtás után javaslom, vasald át óvatosan a pihét! Igen, a háztartásod vasalóját használd, közepes hőfokkal, így egy kis merevséggel vértezed fel finom hópelyhedet!

Jó munkát kívánok! Egy hópelyhet 5 perc alatt el tudsz készíteni. Ha majd használat után gondosan elteszed, jövőre nem kell újakat kivágnod! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .