Egy csarnok új élete

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Gombhoz a kabát?

Elsősorban otthonokat tervezek, de néha bekerül a palettámba más funkciójú épület is: Ipari épület! Igen, ez is egy érdekes feladat lehet, még ha elsőre oly egyszerűnek is tűnik. 😉

Ez nem volt az, mivel az Építtető egy bontásra ítélt csarnok acélvázát kívánta felhasználni, saját ipari telephelyére át/visszaépítve.

A bontandó csarnokot Statikus tervezővel szemrevételeztük, a vázszerkezetet megvizsgáltuk, az eredeti terveket bekértük. A szakvéleményünk alapján az Építtető vételi szándékkal sikeres ajánlatot tett, így az acélváz nem MÉH- telepre került, nem az enyészeté lett, hanem újrahasznosítottuk.

Az integrálást az építési hely, a szűkös beépítési mutatók és a nehézkes építési (daruzhatósági) organizáció tette picit kacifántossá, de végül mind a 3 traktust/4 keretállást el tudtam helyezni, és öszvér megoldásként a működéshez szükséges irodateret, hagyományos, falazott technikával is beterveztük részben a csarnok „alá”.

Az acéltartók geometriája lehetőséget teremtett az irodarész két szintessé tételére, így egy új acélgerendás födémmel egy szeparálható alkatrészraktárat is létre tudtunk hozni az „emeleten”.

A csarnokváz öltöztetése már új hőszigetelt tető- és homlokzati panelokkal történt, a szekcionált ipari kapuk beépítésével a csarnok épületrész gyakorlatilag elkészült.

A hagyományos, kiselemes falazatokkal létesülő iroda/raktár épületrész is befejezés alatt áll. Egy hónap múlva kezdődhet a használatbavételi eljárás hatósági lefolytatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .