Felhasználóbarát ÉTDR

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Heti okosság: Megújult az ÉTDR


Június végén megújult az ÉTDR felület. Felhasználóbarátabb lett, ez új ‘dizájnt’ és könnyebb kezelőfelület jelent, mert például felugró ablakokkal segíti az adminisztráció menetét az oldal.


Ami nem változott: ügyfélkapus belépéssel érhető el a felület.


Az üdvözlő oldalon rögtön megtalálható egy pdf segédlet:


,mely 23 oldalon színes képernyőmentéseket ábrázolva magyarázza el a teendőket lépésről-lépésre.


Ha ezt nem nézed át, akkor is nekiláthatsz az adatbevitelnek, mert bármire kattintasz, felugrik egy magyarázó ablak, ami elmagyarázza adott menüben mit kell tenned.


Arra buzdítom Építtetőimet, bátran álljanak neki a felület megismerésének és kezelésének, így aktívan részt vesznek az eljárás megindításában, és kis adminisztrációs terhet vesznek le a Térképző válláról.
 
Persze átfutottam az új felület magam is, és találtam egy kis problémát: a hozzám tartozó kérelmek között akadt egy olyan, amire a Rendszer „ügyintézés alatt” – minősítést adott.


Az ügy 2016. tavaszán született, mi az Építtetővel befejezettnek tekintjük, mivel az eljárásról 2016. május elején határozat is született


, amit letölthetek bármennyiszer is innen: aláírt iratkép néven!


Azóta pedig ez a lakóépület bizony felépült. Most hatósági bizonyítványt kell kérnünk az új épületre:


ezen az ÉTDR felületen, amivel a Földhivatal felé igazoljuk a telekingatlanban történő változást.
 
Remélem, e kérelem megindításakor nem fog előidézni új megoldandó bürokratikus feladatot ez a bizonyos ügyintézés alatt- minősítés. 😉
 
Majd beszámolok, mire jutottam!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .