Fiúk, fel a tetőtérbe!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 

Heti átváltozás: Padlásból tetőtér

 


Pénteki összevont átváltozás/okosság bejegyzésemben említettem, a három szintes családi házat a tetőtér felé bővítjük, azaz az üres padlásteret új lakószintként beépítjük.
 
Ezt mutatom, hiszen ide költözik majd két kisfiú!


A belső lépcső a meglévő födémnyílás bővítésével valósul meg. Helye és iránya eléggé megköti az alaprajzi lehetőségeket.


Az utcai oromfal kétszárnyú, középen felnyíló ablakának helyére, két önálló ablakot van értelme beépíteni, hogy szobákat szeparáló válaszfalfal megépülhessen. Homlokzati megjelenést ez alig változtatja meg, amennyiben teherhordó szerkezeti átalakítást nem kíván ez a munka, úgy nem építési engedély köteles.


A gyerekszobákat az épület utcai traktusában lehet azonos méretben megvalósítani. A bútorozásuk mutatja, aludni, tanulni és még játszani is van hely bennük. Bár jelzem, a belső térdfalat a helykihasználás optimalizálása érdekében kb. 90 cm magasságban javaslom megépíteni, mint pl. ezen a képen:


A gyerekszobák eléréséhez tágas belső közlekedő magra van szükség. Ez részben a „játszószobán” keresztül vezet.
 
E belső közlekedőről nyílik egy wc helyiség mely a földszinti wc strangjába köthető. A helyiség alapterülete lehetővé teszi a fűtési rendszer ide történő integrálását, vagyis az új fali gázkazánt ide telepíteném, mert így van lehetőség arra, hogy a kémény szerelt jelleggel éppen csak a tetőt szúrja át, így ennek minimális a bekerülési költsége, másrészt lehetővé teszi a meglévő kéménytestek elbontását.
 
Van még egy tágas fürdőszoba is, amibe akár egy kád is elfér. És adott esetben mosógép is elhelyezhető. Elérhetősége a szobáktól kissé távolra került.
 
A síkban fekvő tetőablakokat a szürke színű szaggatott vonallal ábrázolt és átlósan áthúzott „téglalapok” jelzik. Összesen 6 darabot ábrázoltam, ezekkel a tetőtér világossá és átszellőztethetővé válik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .