Garázsból tiny-house!?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Majd ha Miklóska ‘leválik’…

Inezék másfél éve vásárolták ezt az ingatlant, üdülőként. A Duna melletti település szélén vagyunk, valóban közel a természethez.

A korábbi üdülőterület ma már inkább családi házas övezetként működik. Az elmúlt időszak a földhivatali és építéshatósági ügyintézéssel telt, hisz a meglévő beépítés nem igazán felelt meg a jelenlegi beépítési szabályoknak. A fennmaradási és továbbépítési kérelem rendezte a garázs sorsát. Megmaradhat.

Inez és Miklós, az ambiciózus Házaspár, mára már újra gondolta az egész ingatlant. Az elmúlt időszak sikerén felbuzdulva elhatározták, végleg ideköltöznek. Kamasz fiuk 2024-ben érettségizik majd, a további jövője nem igazán körvonalazódott eddig… – De ha itt fog élni, vagy ha el is kerül egyetemre, szeretnénk egy biztos lakhatást Kismiklósnak: Miklóskának biztosítani, idehaza! – foglalta össze a lényeget Inez, az Anyuka.

A Fiúk arra gondoltak: hátul, saját kezűleg építenek egy tiny-house-t. Inez rávilágított a megközelítés és a közműbetáplálás nehézségeire ott ‘hátul’, így tanácsot kért tőlem.

A telefonos, skype-os megbeszélésen arra jutottunk, mi Nők, hogy O.K. ez a tiny-house gondolat/kívánság, de kb. elférhet Miklóska a jelenlegi garázsban, még akár egy Barátnővel is! 😉 (Megtudtam azt is: Miklóska 185 cm, aktív sportolói életet él, triatlonozik!)

Tehát az önálló garázs-kamra épületet tervi szinten hozzáintegráltam Miklóska igényeihez, amit Inez előzőleg már megszűrt! 😉

Az átváltozással egy önálló lakóegységet hoztam létre. A melléképületet „felhoztam” a főépület szintjére, a közöttük lévő átjárót szélfogóvá alakítottam. (A lakás áttervezésével egyelőre nem kell foglalkoznom!)

Íme, Miklóska leendő birodalma, vagyis ahogy alakítanám:

  1. A bejárat a szélfogóból nyílik. Innen lépünk a ‘szobába’.
  2. E helyiségből jutunk a déli teraszra, amit összekapcsoltam az új kerti lépcsővel is. A terasz, tájolásából fakadóan erősen árnyékolandó majd!
  3. A több mint 18 m² alapterületű szoba többfunkciós. Nem részletezem, hiszen látszik a főzés, étkezés, tanulás és pihenés helye/lehetősége.
  4. A szobából egy gardrób nyílik, teljes falfelülete szekrényezhető, és egyben zsilipként is működik.
  5. A fürdő tolóajtóval tárul fel, megrendelői igény a kád.

Az épületegyüttes a szélfogó becsatolásával új tetőidomot kap. Az oldalhatár felé ábrázolt szobaablak nem éppen szabályos!!!, ehhez viszont Miklós ragaszkodik…. Bevilágításként találhatunk erre az igényre is megoldást. 😉

Bizakodva arra a visszajelzésre várok, hogy tovább tervezhetem a teljes lakóépület átváltozását! Szeretném! Ha így lesz, úgyis megmutatom! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .