Használjunk üvegfóliát!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Hálószoba áthelyezés


Ez egy vidéki megyeszékhely zajos, 2. emeleti, 94 m² alapterületű, három szobás lakása.
Megrendelői igények:

  • az étkező ne a lakóelőtérben, vagyis az előszobában legyen!,
  • a szülői hálószoba, kerüljön át az udvari oldalra, mert az utcai zaj zavaró (mérete csökkenhet).

 

Használjunk üvegfóliát!

A gyerekszobát az eredeti helyén megtartottam, de ajtaját az ablaktól távolabb toltam, hogy az íróasztal közelebb kerüljön az ablakhoz, a bútorozás így szerencsésebb, a beépített szekrények az ablakkal szemközti falon maradhatnak.

A wc, és fürdőszoba helyiségeket a helyükön tartottam, de megnyújtottam hosszanti oldalukat. A fürdőszoba terét 2 részre osztottam, az ajtó mögötti pultos/szekrényes elrendezésnél a háztartási részleg kap helyet, vagyis a mosógép, és a takarító eszközök, a fürdő teréből száműztük a kádat, helyette zuhanyzó lesz, és némi luxusként – a hölgyek kérésére – egy bidé is bekerült.

A konyha-nappali-étkező tulajdonképpen egy nagy tér, az étkező felé reggelizőpultot kap a konyha. Mivel a kamra helyiséget megszüntettük, a hűtőszekrény bal oldalán kap egy szekrénnyi tárolóhelyet a háziasszony. A térhatárolást csupán a burkolat váltása jelzi  ebben a hatalmas térben, hiszen így közel 48 m²-nyi alapterületet kapunk!


A szülői háló a régi konyha és kamra helyére került. A világítóudvar felé eső keskeny ablak a hálóba reggel is ad némi fényt, de sajnos az udvar piszkos falai lehangolóak. Ezért ide is üvegre ragasztható, öntapadó, fényáteresztő tapétát javaslok majd feltenni!


Az előszoba most is jelentős alapterülettel bír, közlekedőként némi tárolási lehetőséggel egészült ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .