Helykihasználás új tere: a galéria!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 
 

E heti átváltozás: Galéria


Fővárosi, magasföldszinten lévő, egy szoba-hallos lakás 66 m²-en. Igen, most még csak 1 szoba, pedig egy teljes család költözne ide, ugyanis 4 főnek kell helyet találnom benne!
A lakás leendő lakói a nagy, 3,85 m-es belmagasságba és a 30 m²-es nappaliba szerettek bele! Eddigi tanácsadóik a nappali kettéosztását javasolták, hogy a két tizenéves gyerek önálló szobához jusson… Mást javasoltam, bár a nappalit én is osztottam, csak nem függőlegesen, hanem vízszintesen! 🙂

 

Helykihasználás új tere: a galéria!

Az átalakítás során az eredeti konyha helyiséget kettéosztjuk. Ide kerül az egyik gyerekszoba és a fürdőszoba.
A fürdőszoba minimális, de használható helyet ad a zuhanyzónak, pultos kialakítással mosdónak és a mosógépnek, a wc-t pedig oldalfallal szeparáljuk.

A korábbi fürdő helyén lesz a másik fiúszoba.
A konyha és étkező a hallba költözik, a nappali felé „ablakot” nyitunk, így természetes fény is több jut ide, és a lakás könnyebben átszellőztethető lesz.

A nappali tér több funkciót egyesít magában. A szülők hálószobája, egy lábakon álló, szerelt galérián kap helyet, több mint 8 m² alapterületen. Az igaz, hogy kiegyenesedni a 135 cm-nyi helyen nem lehet, de aki nem klausztrofóbiás, saját kuckónak érezheti az ilyen lábon álló ágy lehetőségét.
A házaspár – huncut mosollyal – a fiatalkori vitorlázásaik éjszakáit emlegették megélt élményként, és vállalták e kihívást annak érdekében, hogy a nappali tér valóban nappali tér maradjon.

Így alul hely marad a csendes olvasásnak, a galéria alatti olvasósarokkal.
A szülők dolgozósarka elbír két, önálló íróasztalt.
És még mindig marad hely a klasszikus kanapés kialakításnak.

A gyerekek még kicsik, a gyerekszobák alapterülete sem nagy, de a galériaágyak lehetősége 5-8 év múlva, majd ezekben a helyiségekben is megvalósítható!

Bejegyzésem kiemelt képének forrása: http://pinterest.com/pin/329325791471111395/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .