Családi album?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 
 

E heti kreatív ötlet: Családi album

Július és augusztus a házasságkötések hónapja is. Szüleim is egy forró augusztusi napon esküdtek örök hűséget, több mint 50 évvel ezelőtt! Házassági évfordulójukra készítettem nekik egy egyszerű faliképet, amin mellettük mi, a gyerekeik és unokájuk is szerepel… 🙂

 

Ajándékkép készítés: lépésről-lépésre


Először is keress képeket a Családod személyeiről egyenként, és valamilyen ingyenes képszerkesztővel formáld megfelelő méretűre.
A család szó betűit szövegszerkesztőben, egy neked tetsző betűtípussal, viszonylag nagy méretben egyenként nyomtasd ki! Válassz olyan betűtípust, melyet ollóval korrekten körbe tudsz vágni!
Ha türelmes vagy, ismételd meg ezt a műveletet, újra a betűkkel, például más színben, mert ez mélységet és struktúrát ad majd feliratodnak.


( Ha vérprofi vagy és egy képszerkesztő programot jól ismersz, tulajdonképpen az egész kép-betű mókát megalkothatod egy lépésben. )


Egyszerű hozzávalók:

  • egy semleges keskeny képkeret,
  • jelölő ceruza és vonalzó,
  • olló,
  • ragasztó,
  • snitzer,
  • képkeret,
  • kemény karton,
  • türelem és kreatív hozzáállás.

Mikor a betűk, képek már rendelkezésedre állnak, helyezd őket egy fehér papírlapra, és ragasztóval rögzíts minden képet és betűt.


Most egy kicsit nehezebb rész jön: A paszpartu előállítása. Ezt keménypapírból tudod jól kivitelezni, és a snitzerednek nagyon élesnek kell lennie. Szóval a kívánt méretben a kartonpapírból az „ablakrészt” ki kell vágnod. Ha először csinálsz ilyesmit, akkor is próbálgasd a mozdulatsort, mert ferdén vágni elég nehéz, még vonalzó mellett is! Ha a ferde síkú vágási él előállítása nem megy jól, vágj nyugodtan függőlegesen. Úgysem ez a lényeg, hanem maga az összhatás!


Ha meg végképp nem boldogulsz a keretezéssel, még mindig igénybe vehetsz, képkeretezői szolgáltatást…


A lényeg az ajándék ötlete, a magja. A svéd áruházban például vannak olcsó képkeretek is, akár több darabból is összeállíthatod a kívánt szót, pl. egy Szeretted nevét, szóval légy kreatív, és a kivitelezésbe vonj be más családtagot is! Ötletelj, találj ki valami egyedit! 🙂 Sok örömet kívánok a készítéshez és az ajándékozáshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .