Itt egész évben nyaralok!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Nyaraló-lakás


Pannika 3 éve nyugdíjas. Egyetlen fia, családjával külföldön él, ezért Pannika sokat utazik és még sokat dolgozik, fordít. Viszont a belvárosi 120 m²-es lakását már igazán unja. A Velencei-tónál lévő nyaralójukat 1 éve „árulják”, de vevő még nem akadt.


A lakást azonban bármelyik pillanatban értékesíteni lehet, így úgy döntött:
– a lakását eladja,
– a nyaralót kipofoztatja,
– a többletpénzt meg elutazza,
– a maradék idejében a kertészkedést is kitanulja.
 
A nyaraló a múlt század 60-as éveinek elején épülhetett, manzárd-tetős, külső megjelenésében nagypolgári hatást mutat. Homlokzatai teljesen szimmetrikusak, és 3 méter a helyiségek belmagassága! Fűtés nincs, a tető állapota kritikus. Az alaprajz rendkívül egyszerű, itt is a szimmetria uralkodik.
 
Pannika helyiséglistája hosszúra sikeredett, így abban maradtunk, a fedett teraszt, vagy legalábbis nagyobb részét beépítjük.


1. A bejárat a helyén maradt, innen az előtérbe érünk.
 
2. Az önálló WC helyiség innen nyílik, ez az intenzív kerthasználat miatt lett igény.
 
3. Az előtérből, a bejárattal szemben az étkező-konyha tárul fel.
 
4. Innen balra, a helyes tájolás irányába került a nappali, amire új ablak, és a ház mögötti kert felé nyíló erkélyajtó is került.
 
5. A hálószobák közlekedő előtere helyet ad a fali gázkazánnak.
 
6. A két szoba egyike, most dolgozóként működik, de vendége(ke)t is tud fogadni.
 
7. A hálószoba elég tágas, és lehetséges, hogy itt is szükség lesz egy kert felé nyíló erkélyajtóra!
 
8. A hálóblokk fürdője két részre tagolt, majd javaslom, legyen ablaka az oldalsó irányban is, talán akkor az elülső része is világosabbá tehető.
 
A terasz részbeni beépítésével csupán 5,5 m² hasznos alapterületet nyertünk. Ezen érdemes elgondolkodni, mert arányaiban elég magas költséget fog jelenteni ez a minimális területnövekmény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .