Beépített loggia

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Jó lenne egy hálófülke is!


Bori , közel 2 éves külföldi képzése után vált, hiszen haza költözik. Lakást talált magának, pontosabban egy irodának használt társasházi lakást, amit némi szülői segítséggel meg is tudna vásárolni.
 
A lakás most 45 m²-es, úgy, hogy a loggiát korábban beépítették, azaz homlokzati nyílászárókkal (ablakokkal) látták el.


Emlékszel, mi az a loggia? Olvasd el itt !


Bori kívánságlistáján „normális” konyha szerepelt. Valószínűleg ezt a méretére értette 🙂 Továbbá legyen szeparált hálórész/kuckó. Meg esetleg kezdjünk valamit a loggiával.
 
Akkor nézzük, miből élünk:


1. A bejárat a helyén maradt, innen az előtérbe érünk, ami nyitott tér a lakás felé, csak komódok vannak, mert a hálófülke falát lehet majd akasztókkal ellátni, előszoba falként.
 
2. Innen, a meglévő-megmaradó strang köré ékelődik a fürdő. Az önálló WC helyiség ötletét elvetettük, mert az még egy plusz ajtót jelentene. Ez a helyiség így elég szűkös, Bori azt mondja, neki tetszik, hogy kicsit kacifántos.
 
3. Az előtérből, a bejárattal szemben a nappali tárul fel, egyszerű szellős alacsony bútorokkal néz az étkező-konyha felé.
 
4. A konyha egyenes pulttal épülne, a loggia belső nyílászáróit kibontva ez a tér dolgozó/tanuló részként funkcionálhat, valamilyen légies polcrendszerrel a nappali felé. A loggia nappali szoba felé eső rövid falszakasza valószínűleg kibontható, a teherhordás iránya erre utal, majd a Statikus eldönti, hogy a teljes falszakaszt likvidálhatjuk-e?!
 
5. A nappaliból csak egy nyílás tárja fel a hálófülkét. A sarokba helyezett franciaágytól mindig idegenkedem, bár tudom, ez most szükséges rossz, és ha csak ágymatracban gondolkodik Bori, talán nem olyan dráma itt aludni. Talán…
 
Végeredmény: átlátható és világos lakás. Ruhásszekrényeket csak a nappali záró falára lehet tenni, esetleg még a hálófülkébe. Nem vagyok nyugodt, pedig Bori lelkesedik, és skandináv lakásbelsőről álmodozik az Ikeában, svédpadlóval… 😉

Comments are Closed