Keleti bővítés

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Törzsfejlődés eredményei

Keleti bővítés nyert, nem feltétlenül a mérete okán, inkább a tájolás döntött, hiszen így a többfunkciós nappali tér dél felé megnyitható!

Folytatom a korábbi alkalommal mutatott lakóépület átváltoztatását!

Így fest az alaprajzi ajánlatom:

  1. A csupaüveg verendát felszámoltam, még a méretét is csökkentettem, így az a minimális fedett terasz jót tesz a homlokzati arányoknak is…
  2. A fürdőszobát a helyén tartottam, továbbra is az előtérből nyílik, jól felszerelt. Megrendelői döntés szerint nem kellett kísérleteznem önálló WC-helyiség kiosztásával.
  3. Az előtérből a nyaraló központi terébe, a nappaliba lépünk. A helyiség több funkciós, étkező-konyha és nappali együtt tölti ki a rendelkezésre álló alapterületet.
  4. A konyha egyenes pulttal került ide, mérete, konyhagépi felszereltsége lehetőséget ad családo(ka)t ellátó valódi főzésre/sütésre.
  5. A nappaliból elérhető a tágas terasz. Igen, szükséges árnyékolni majd, ez lehet pergola, vagy ideiglenes textilfedés, akár napvitorla is!
  6. A nappaliból nyílik a gyerekszoba, ami korábban a konyha volt!
  7. Az épületbővítés pedig két, jól bútorozható hálószobának ad helyet.

A hálószobák franciaággyal kerültek berendezésre azért, hogy Tündéék/Zoliék választhassanak. A két, ma már önálló Család, ha együtt töltenek majd itt időt, kezdetben maximum 8-an lesznek! 2 + 2 felnőtt (szülők), 3 + 1 (fiúgyerek!!!). „Szekrényigényük” magas, a nappali kanapéi pedig ágyazhatók! 🙂

Vita/egyeztetés zajlik még arról, legyen-e földgáz alapú cirkóval intézett fűtés, vagy csak áram?!

A meglévő kéménytest alkalmas lehet kandallóhoz, ezt pl. ábrázoltam is…

A nyaraló bővítése, mivel a tulajdoni lap szerint is lakóház, Egyszerű Bejelentéssel valósítható meg, nem pedig Építési Engedélykérelemmel!, vagyis nem az általunk, Lakók által választott használati mód szerint, hanem a mindenkori övezeti besorolás szerint járunk el!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .