Új, épülő és megvettem!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Hálófülkés lehet még?

Vilma fővárosi lakóparkban vásárolt lakást. Értékesítési dokumentációban látta már az alaprajzot, olvasott műszaki tartalmat, befizette a lakás árának nagyobbik részét, és szerkezetkész állapotban láthatta a 2.emeleti „lakáshelyet”.

E bejárás alkalmával rögzült Vilmában az a lehetőség, hogy május 15-ig, kérhet alaprajzi változást is! Persze ennek mindig van pénzügyi vonzata is. Általában +, azaz plusz vonzata!

Amit nem szabad megváltoztatni:

  • nyílászárók helye, mérete, típusa (itt jegyzem meg: a homlokzati nyílászárók sajnos csak ablakok, egyik sem franciaerkély!)
  • lakáson átmenő épületgépészeti strangok.

Fontos információ még ilyen esetben, hogy az

  • alaprajzi változást az Értékesítési Iroda több szempontból megfuttatja, leellenőrzi a kívánt átalakítást!

Vagyis megvizsgálják: lakás ismérvei érvényesíthetők-e, a használatbavételnél sem okoz-e gondot az alaprajzi változás?!, illetve épületgépészeti és épületvillamossági szempontból is elemzi, majd árazza!!! a kívánt változást.

Vilma a fenti „akadályok” ellenére szeretne változtatni, mert pazarlásnak ítéli az önálló hálószobát… Szíve szerint a hálófülkés megoldást szeretné… Persze, jó lenne külön konyha! És sok-sok szekrény is!

A lakásnak csupán egyetlen homlokzati fala van, homlokzati nyílászárókkal, így erre felfűzni önálló helyiségeket a 6,60 m hosszon nem igazán lehet. Kompromisszumokat azonban célszerű kötni, Ajánlati tervemen mutatom, körülbelül ilyen formában (is) változhat a lakás:

  1. A bejárati ajtó marad, egy közlekedőtérbe lépünk. A korábbi előtér már a lakás belső terébe nyúlik, hisz helyet is ad némi beépített szekrénynek!
  2. A fürdő is a helyén marad, de méretét csökkentettem, így kád helyett zuhanyzó férhet el.
  3. A korábbi szoba helyére toltam át a konyhát, egyenes pulttal a homlokzati ablak mellé került! Folytatásában,
  4. az étkező asztal határolja az összefüggő, nappali tartózkodású tereket, itt vált a padlóburkolat is.
  5. A nappaliban térben áll, egyfajta funkcióhatárként, a kanapé. A nappali kiszélesedése ad helyet a franciaágynak, ez a picike hálófülke. Térhatárolás lehet textil roló, függöny… vagy csupán az a pengefal, amit bútorként is lehet hasznosítani.
  6. A korábbi előtér helyén megvalósulhat egy járható szekrény. Ennek a helyiségnek a hálófülke felé eső fala, szintén lehet csupán bútorzat!

Vilma szeretné az ágyat átfordíttatni úgy, hogy az előtér felé essen az ágy fejrésze… Nem lesz jobb, mert elmarad/nem fér az egyik éjjeliszekrény…a helyszűke pedig nem teszi lehetővé, hogy a dolgozóasztal mentén, annak folytatásában legyen még fali bútorzat… 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .