Májusban költözünk!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Polisztirolbetonos tervem, épülő házam

Többször mutattam meg itt a blogomon, hogy lelkes rajongója és alkalmazója vagyok egy hazai, korszerű építőanyagnak (is), mellyel nagyon szívesen dolgozom. Igen, ismét a polisztirolbeton-építéstechnológiát méltatom! 🙂

Tervezői művezetés keretében – építész-tervezőként – kötelezően látogatom is ezeket az építéshelyszíneket, hiszen a „saját” terveim állnak össze a 3D valóságában. Egyelőre még nem 3D nyomtatóval, hanem igényes építéshelyszíni kivitelezéssel, élőmunka-ráfordítással. 😉

Ezt a kétszintes, lapostetős, modern megjelenésű családi házat – terv szinten – már megmutattam itt .

A könnyített szerkezetű, polisztirolbeton anyagú lakóépületet a szerkezet Gyártója, az általam készített – építészeti kiviteli terv alapján – modellezi és komplett gyártmánytervet ad a szerkezetépítéshez az utolsó csavarig.

A tegnap délutáni havas-esőben és ködben már ezt láttam, tapasztaltam:

De mutatok – időben korábbi – felvételeket az építés fázisairól:

Picit visszatérek a modellre, ami ugye egy acél-vázszerkezet. Bizony, ahogy Te is látod, méretezett nehézacél szerkezetekből áll az épületváz, mindkét szinten!

Van itt pillér, amit függőleges koszorúnak nevezünk, és van vízszintes gerenda, ami a koszorú szerepét tölti be.

Igen, még a nyílásáthidalások is acélszerkezetűek, melyek az ablakok és ajtók elhelyezését segítik.

Majd jön a 12 sor magasságig alkalmazható polisztirolbeton anyagú téglákból a falazás oly módon, hogy az acélvázat körbeöltöztetjük. A polisztrirolbeton öltöztetés másik módja az építéshelyszíni polisztirolbeton kiöntés. A függőleges koszorúelemek körüli fészkekbe és az emeletközi, illetve zárófödémekbe is így kerül a kiváló hőszigetelő képességű anyag!

A kivitelezői gyakorlat igazolja azt a tényt, hogy télen is építhetünk ezzel a technológiával. November közepén kezdődött a felmenő szerkezet építése ezen a helyszínen, egy olyan Alvállalkozó- csapattal, akik ezen a lakóházon sajátítják el a polisztirolbetonos építéstechnológia alkalmazásának csínját-bínját! És a hideg csapadékos idő ellenére is lelkesen haladnak a májusi véghatáridő felé!

Azt is csak ismétlem, hogy az építéstechnológiáról bővebb tudásanyagot a YouToube csatornámon találsz! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .