Aknamunka kezdődik!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Kertkapcsolatos alagsor

Januárban mutattam be a budai villaépületet, melyen 3D-ben eszközöltem némi átváltozást. Emlékszel? Lapozz vissza ide !

A földszintre – pici átalakítás és jelentős belső felújítás után – már beköltöztek Tivadarék, és az átalakítás II. üteme is megkezdődött. De nem a tetőtér felé vettük az irányt, hanem lementünk az alagsorba. 🙂

Korábban ígértem, bemutatom az aknamunkát… nos, a bontás első napján Statikus tervező kollégával a helyszínen „okoskodtunk”, a feltárt épületszerkezetek vonatkozásában.

Megrendelő által jóváhagyott alaprajzi tervvel érkeztem, ez volt az iránymutatónk, és a helyszínen átbeszéltük/lerajzoltuk a tervezett szerkezeti átalakításokat: nyíláskiváltásokat, és a szakaszos alapmegerősítést a Kivitelező Művezetőjének.

Az eredeti alaprajz kb. ez: Raktár, Gépészeti tér, Lakás, Gépkocsi tároló:

A tervezett pedig így fest:

  • A belső lépcsőt nem bántottam, az a helyén maradt, és a megtartott közlekedőre érkezünk a földszintről. A közlekedő az udvar felől is elérhető.
  • Az átváltoztatás előtt az alagsor nagyobbik része raktárként működött, leginkább sittel/szeméttel telítve. Ebből lesz az irodatér. Étkező-konyhával és vizesblokkal.
  • A keleti oldalon 2 szobás házmesteri lakás volt, udvari bejárattal, ezt meghagytam, de területét 1 szobásra csökkentettem, hogy létrejöjjön egy kisebb raktár helyiség, mely így a közlekedő felől érhető el.
  • A korábbi gépészeti teret is a helyén tartottam, de a közlekedőtől elválasztva önálló/zárható helyiséggé alakítottam.
  • A garázs is raktárként működött, egyébként a tetején földszintről elérhető nagy terasszal. Ezt a helyiséget tervemen elbontottam, legalábbis falait kibontottam, hogy az alagsori irodatérből is kijuthassunk a kertbe.
  • Ha a garázs helyén, a meglévő, földszintről elérhető teraszt lábakra, azaz pillérekre állítom, akkor továbbra is biztosít(ha)tom a kertkapcsolatot a földszintről is, illetve fedett, külső munkaállomást lehet kialakítani a terasz alatt, az alagsori szinten…

Ha a garázst is kiürítik, újra kimegyünk „nézelődni”, alap-, födém- és falfeltárások helyét azonban kijelöltük! 😉 Az eredeti alaprajzon nem ábrázolták a garázst. Az udvar felé, a középső traktusban helyezkedik el, a tervezett állapoton ezen épületrészt már „átváltoztatott” állapotában, pilléreken nyugvó teraszként ábrázoltam… nézd meg ismét a 3D ábrát, és máris megérted!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .