Megvásárol(hat)juk?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

A tetőtéri csík

Hannának és Tibornak egy külvárosi társasház tetőtéri bérleményét kínálják megvételre. Jelenleg az ingatlan irodaként működik, tulajdoni lap szerint azonban lakás!

  • A tájolás, a kilátás hibátlan, de az eladásra kínált ingatlan egy tetőtéri csík! – írta megkeresésében Hanna.

Mi az, hogy csík? Egy keskeny, hosszú tér, aminek még ferde (tető-)födémszakasza is van, ez utóbbi ugye a tetőtér –i mivoltából fakad…

Látod, ábrázoltam egy egyszerű hosszmetszetet, amiből látszik, a tetőtér sajátossága, vagyis a hasznos alapterület határa, ami az a bizonyos 1,90 m belmagasság meglététől „számolódik”.

Ügyfeleimet mindig arra biztatom, vegyék a fáradságot, és vizsgálják meg a felkínálkozó lehetőségeket! Ha készek némi kompromisszumra, és ha a hely, a társasház valóban tetszik Nekik, mutatok megoldás(oka)t lakáskialakításra.

Ez, lehetséges, hogy egyesek számára rémisztő, mások számára vállalható megoldást nyújt. Ezt az alaprajzi kialakítást javaslom Tiboréknak:

  1. Előtér helyén marad, tere átalakul.
  2. A fürdőszoba is helyén marad, előtérből nyíló ajtaját arrébb toltam.
  3. A teakonyha helyén gardrób létesül, a csík-lakás bennem azt indukálja, hogy körbejárhatóvá is tegyem, így a fürdőszoba is átjárható.
  4. A konyha a gépészeti stranggal határos.
  5. A tetősíkablakok erősen meghatározzák a lakáskialakítás hosszában történő elosztását. Látod a nappali-étkező-konyha egyetlen teret alkot.
  6. Önálló hálószobát nem igazán lehet kialakítani a 4,60 m szélességben. Ezen az ábrán mutatom a lehetőségeket, az ágy hossza 2,00 m, az ablakok ritmusa ennek ellentmondana…

Tiborék kéréseit részben tudom csak teljesíteni.

  • Nincs önálló hálószoba, vagyis egy hálófülke alakítható ki.
  • A dolgozószoba kialakítása sem ideális, hisz az a gardróbhoz csapódott, természetes megvilágítása másodlagos a hálófülkéből.

Ez az átváltozás rengeteg szokatlan kialakítást mutat. A 9,90 m lakáshossz, a tetőtériség sem az előnyei közé tartozik. Ugyanakkor egy fiatal Pár első közös otthona kialakítható. A klasszikus lakásfunkciók elhelyezhetők. Hannáék még nem nyilatkoztak! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .