Megvegyük? 2.rész

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Új alapraz = új lehetőség a változásra


Múlt heti átváltozás folytatódik. Ádám és Letta a múltkor elkészült alaprajzból már látja , hogy az L alakú nappali nem biztos, hogy a legjobb megoldás:


A bővítés szükségességét elfogadták, de felmerült bennük egy jó gondolat!
Azt kérdezik, hogy a gyerekszoba át tud-e kerülni a kert felőli oldalra?
Mindent lehet és ki is kell próbálni a tervezés kapcsán, hisz ez egy kézenfekvő módja annak, hogy az Építtető megismerje a kiszemelt lakóépület mindenféle lehetőségeit.
 
Erre a tervezés fázisa a legalkalmasabb, és takarékosabb megoldás itt helyiségeket áthelyezni, mint a tényleges kivitelezéskor válaszfalakat építeni és bontani…
A korábbi alaprajz mára így változott:


1. A bejárat az oldalkerti oldalon maradt, de az utcai épülettraktusba került, ezzel területe némileg szűkült, sőt bútorozhatósága sem javult.
 
2. Ez a változás lehetővé tette, hogy a gyerekszoba (az egyik háló) a kert felé eső tájolással rendelkezzen. Mikor a gyermek az iskolából hazaér, esélye van arra, hogy szobájába még besüssön a Nap!
 
3. A zuhanyzó helyiség így nem a gyerekszobából, hanem az előtérből nyílik. Ezzel spóroltunk egy vizes helyiséget!
 
4. Az előtérből – továbbra is – egy szabad nyílással tárom fel a nappalit. Ez persze közlekedő tér is egyben, hiszen innen nyílik mindkét hálószoba.
 
5. A konyha-étkező még mindig messze van a bejárattól, de kitekintést ad az utcára is. A konyhapult most épp kiegyenesedett, szerintem tágasabbnak is hat ez a tér, főleg, hogy a nappali felől egy nagy nyílással érhető el.
 
6. A kertkapcsolat továbbra is a nappaliból biztosított. Ahol a korábbi apró ablakokat (oldalhatár felé esőket) „befalaztam”.
 
Biztosan nem ez a tökéletes alaprajz. De arra alkalmas, hogy a lehetőségeket egymással össze lehessen hasonlítani.
Így az Építtető a számára legoptimálisabb alaprajzi kialakítást valósíthatja meg. Nincs vége, innen folytatom majd, jövő szerdán! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .