Mentsük, ami menthető!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Félig lebontva…

 


Mártáék Balaton-parti ingatlanjukat szerették volna 5 fős családjuk részére nyaralóvá fejleszteni. Az ingatlanon egy „félig” lebontott ház maradványait találtam! 🙁

 


Az érvényes Helyi Építési Szabályzat szerint is, új épület építése a keskeny, hosszú telken, csak az építési helyen belül valósítható meg! egy keskeny hosszú „csíkban”.


Így azt javasoltam, fennmaradási engedélyezési kérelemmel mentsük meg az épület még elbontásra nem került részeit, majd a kívánt bővítést egy következő ütemben valósítsuk meg, ahol az építési helyen belül képesek leszünk használható épületkubust megformálni.


A későbbi bővítés, vagyis a keskeny épületrész, a hálószoba-blokk megépítésével teszi teljessé majd a nyaraló funkciót.
Az épület végében, a pergolával kapcsoló kerti szerszám és bútortároló épületrész akár 3. ütemben a kertépítéssel azonos időben valósulhat meg.

A pergolás teraszok és a medence nem kötelező elem! 🙂 Ajánlati tervem 3 éve készült, tudomásom szerint nem valósult meg…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .