Mosókonyha-szárító volt…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Konyha-étkező lett!

Imre, lányának, Annának szemelte ki a zuglói társasházuk legfelső emeletén lévő pici lakást. A társasház legutóbbi közgyűlésén már elhangzott, hogy a mosókonyha-szárító helyiségeket a közös tulajdonból kivonják, hisz ezeket a funkciókat már senki sem használja a házból. A pici lakás pedig eladó lett.

Imrééknek a szárító juthat, a mosókonyha, amelyből ez a helyiség nyílik, egy másik lakáshoz kapcsolható. Anna, a lelkes új tulajdonos kérte: beszéljük át Skype-on, mennyit „dobhat” a lakáson ez a pár négyzetméter?

A közel 9 m² alkalmas étkező-konyha kialakítására…!

Azért nem önálló hálószobát javasoltam, mert a lakáson eleve kevés a homlokzati nyílászáró! A tájolással azonban nincs probléma.

Erre jutottunk:

A területi növekménnyel már majdnem 35 m²-re növeltük a lakás alapterületét!

A lakás egyszerűen változik, leginkább megvilágosodik! 🙂

  1. A belső elosztás nem változott, a bejárati ajtót lecseréljük és nyitásának irányát is megváltoztatjuk.
  2. A korábbi aprócska konyha előtérré változott, a szobával határos falát elbontottam. Lett helye a tolóajtós beépített szekrényeknek.
  3. A zuhanyzó – alapterületét illetően – változatlan maradt, csupán az ajtó nyitásmódját korrigáltam.
  4. A szoba is a helyén maradt, alvás az ágyazható kanapéval megoldható itt, a nappali terében.
  5. A konyha-étkező az új lakás-terület. Falnyílások létesítésével kapcsoltam a lakáshoz, hogy több természetes fényt csempészhessek be.

Ebből a lakásból sem lett két szobás lakás, mégis azt mondom, hogy a lakás belső tere a teljes felújítás után kedvezőbb benyomást tesz majd mindenkire! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .