Naptár, az Adventi…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti kreatív ötlet: Adventi naptár

Nem őrültem meg, tudom, hogy ma is +24 fok lesz délután és „hétágra süt a Nap!” De a naptár azt mutatja, közeleg az év vége, mindjárt itt van Advent és Karácsony… Erre pedig érdemes apró lépésekben rákészülni.
 
Ma, adventi naptár készítést mutatok, ami nagyon egyszerű, és ha egyszer elkészíted, éveken át jól szolgál majd!

 

 


Szedjük össze a hozzávalókat! Kell:

  • piros és fehér filcanyag,
  • olló,
  • jelölő ceruza,
  • tű és hímzőfonal fehér és piros,
  • lyukasztó,
  • színes szalag, kötöző madzag.

Batyuosztás

Egy kis batyu előállítása kb. negyed óra! De ugye most 24 batyut kell elkészíteni, ezért mondom, szánj rá időt, mert ha mindennap csinálsz vele valamit, gyorsan haladsz! Apró lépésekben, akár titokban is tudod készíteni!

Először, egy félbehajtott firkapapírra rajzolj magadnak egy zsákot/batyut!
Ebből 2×24-et, azaz 48 darabot kell kiszabnod. A zsákocska hasa kb. 6 cm átmérőjű! Ehhez használhatsz filcanyagot, én a svéd áruház akciós, pár száz forintos takaróit áldoztam be, egy pirosat és egy fehéret 🙂

A zsákok után a számok következnek, 1-től 24-ig. Ne görcsölj azon, hogy sablont keresel, húzz a firkapapírodra két vonalat és rajzolgasd meg a számokat. Ez a szemed sablonja lesz, mert a fehér anyagból vágott csíkot apróbb darabokra vágod, és ollóval ezen kisebb darabokból kikanyarítod a számokat, szépen sorban, 0-9 ig, mindig a következő batyukára valót! Ezután fogod az aktuális számot, és alul, felül, mindössze két öltéssel az egyik zsákoldalra varrod.

Egy számos és egy számozatlan zsáklapot összefogsz, és az általános iskola gyakorlati óráján elsajátított pelenkaöltéssel a zsákot összevarrod. A hasát csupán, hogy majd a csokikat, egyéb meglepiket könnyen bele tudd helyezni.

A zsákoldalakat papírlyukasztóval 2-2 helyen, a nyakánál kilyukasztod. Ha van „kalauz-lyukasztód” szerencsésebb vagy, jobban helyezkedhetnek a lyukak a zsákocskákon.

A zsákocska száját, a lyukakon át spárgával, kötöző szalaggal lazán összefogod. 1 batyu kész! Ezen műveletsort ismétled még 23 alkalommal! Akkor lesz kész valamennyi zsákod!

A zsákokat egyenként a hátsó oldalukon egy jó hosszú szalagra fűzöd, ennek segítségével akasztod a kandallód párkányára majd Advent első napján.
 
Ja, nincs kandallód? Ó, az nekem sincs, ezért nálunk a tálaló szekrényen szokott lenni, fenyőágacskák és tobozok kíséretében!

Szeretem a meglepetéseket, ezért a magaméba 24 szem Ferrero Rocher-t teszek! 😉
És minden nap alig várom, hogy újabb zsákocskát bonthassak! Jó munkát! Sok meglepit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .