Otthonról dolgozom!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Önálló dolgozó szoba!

 


Laura és Zsolt egy a fővároshoz közeli lakóparkban épülő családi házrészt kaptak a Szülőktől nászajándékba! Mivel az építkezés idén csak a szerkezetkész állapotig jut, Lauráéknak van idejük némi belső áttervezéshez. Ebben segítek Nekik.

 


Határozott elképzelés alig körvonalazódott, bár az ifjú a feleség, Laura leírta, egy gyermeket szeretnének, és Ő otthonról dolgozik évek óta, így ezt itt, az új otthonukban is szívesen folytatná! A munka jellege, pedig olyan, hogy naponta ügyfelet fogad otthonában, 2-4 órában.


Mindebből azt szűrtem le, hogy kell egy gyerekszoba a szülői háló közelében, és a dolgozószobát én mindenképpen kivenném a hálók intim teréből. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a hálószobák sarkainak 45 fokos szögben történő lecsapásától irtózom.


Fussunk át az átváltozást, lépésenként:
 
1. Az előszoba a helyén maradt.
 
2. Az innen nyíló WC-helyiség hosszát a közlekedő beépített szekrénye miatt csökkentettem.
 
3. A korábbi konyha helyére költöztettem azt a bizonyos dolgozószobát, így a Laura ügyfele, nem a hálószobák intim terébe lép látogatásakor.
 
4. A nappali szoba körülbelül a helyén maradt, de egy válaszfalszakasz bontásával a korábbi háló terét is igénybe veszi, a konyha-étkező is innen érhető el, és itt is csak a padlóburkolat határolja el a nappali létezés eltérő funkcióit (pihenés/étkezés/főzés).
 
5. A hálóblokk átalakításával a 45 fokos saroklecsapásokat eltüntettem. Létrejött a szülői háló és a gyerekszoba.
 
6. A fürdőszoba a helyén maradt, a kád helyett zuhanyzó lesz, így befér ide egy wc is.
 
A lakás, átalakítása után is 4 szobával bír, a funkciók jól szeparálhatók. A belső közlekedő szélességét növelném legalább 1,10 m szélességre…majd meglátjuk! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .