Papírtáska s.k.

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 

E heti kreatív ötlet: Papírtáska

 

Ajándékozáskor plusz üzenete van a saját ötletnek, a saját kézzel elkészített dolgoknak, mert azt érzékelteti ez a gesztus az Ajándékozott felé, hogy az ajándék készítője, időt, pénzt 🙂 és energiát nem sajnálva állította össze az ajándékát! ( No itt a pénz kicsit sántít, hisz az alapanyagok ma is filléres holmik! )


Akkor elő a:

  • színes papírokkal,
  • ollóval,
  • vonalzóval,
  • jelölő ceruzával,
  • ragasztóval (itt is jó lesz a piros Technokol Rapid),
  • színes szalaggal,
  • irodai lyukasztóval,
  • életlen késsel vagy levélbontóval.

A levélbontót a papírhajtásának megrajzolásához kell használnod, így íróasztalodra helyezz kidobandó reklámújságot, nehogy a furnért karistold össze!

 

Csomagolás s.k. , azaz saját kezűleg

Az A/4 méretű színes papírlapot magad elé fekteted és tanulmányozod a fenti ábrát, melyet szabásmintának képzelj!

A levélbontó késsel a szaggatott vonalak mentén kell vonalzó mellett dolgoznod, óvatosan, hogy csak a hajtogatások élét dolgozd a papírlapba, és ne szakítsd, ne vágd át a vékony lapot.

Tehát, legegyszerűbb, ha félbehajtod a fekvő lapot, és lépésről lépésre leköveted az alábbi leírást és képsorozatot.

Hajtogatott éleket szépen, és óvatosan meghajtogatod. Először a papírtáska függőleges éleit, majd alsó részét, utána a felső, visszahajtandó (egyben merevítő) részét.

A papírfül mentén a lapot térbe hajtod, majd ragasztás után néhány perccel az alsó részét is a kívánt módon összehajtogatod, és ragasztóval rögzíted.

Amikor már összeállt a papírtáskád, próba lyukasztást készíts egy firkalap segítségével, hogy biztosan megfelelő helyeken legyen a papírtáskád kilyukasztva. A lyukasztó egyik oldalát kell csak használnod, a táskát átfordítod a következő lyukasztáshoz.

Jöhet a szalag, ezt vagy klasszikusan két füllel oldod meg, vagy az ajándéktáskát masnival lezárod.
Gyakorolj, lehet, hogy karácsonykor előszedjük majd mostani, frissen szerzett hajtogatós tudásunkat, és tovább fejlesztjük! Ha belejössz, kb. 4 perc az egész!

Hogy látszik, hogy nem „gyári”, hanem Te csináltad? Igen, ez volt a szándékom, a saját, az egyedi! Tudod, a Családommal már elsütöttük ezt a „s.k. táskát” egy értékes ajándéknál, mert az Ajándékozott nem feltételezte a doboz láttán, mit is talál benne ajándékként! Akkor forgalmi engedélyt és slusszkulcsot rejtett a kis papírtáska… 🙂

Jó munkát kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .