Új otthonunk a hatodikon

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Hatodikossal a hatodikra!

Nóri válása után úgy döntött, lehetőséget ad maguknak egy épülő budapesti társasházi lakás megvásárlására., hiszen a pest-megyei család házuk értékesítése erre anyagi fedezett nyújt. Így Nóri, a hatodikos nagylányával: Laurával, visszaköltözik a fővárosba.

  • A lakásban nem az alaprajz tetszett meg, hanem a környék, és a közvetlen környezet! – írta Nóri, mert mire észbe kaptak, az értékesítési iroda már csak ezt a 46 m²-es lakást tudta megvételre felkínálni.

A Hölgyek, a lakás átváltozását sürgető e-mailes kívánságlistája végtelennek bizonyult, ebből közösen jócskán faragtunk… 😉 Ami az ötletekből megmaradt, az gyakorlatilag a tervezett alaprajzon megvalósulhat:

  1. A lakásbejárat a helyén marad, de teszünk egy kísérletet arra is, hogy a nyitásmódját megfordítsuk.
  2. Előteret nem szüntettem meg, a lehatárolását igen, egy beépített-szekrénynek is lett helye.
  3. Abban egyet értettünk, hogy az eredeti hálószoba aránytalanul tágas, így a szinti alaprajzot megismerve, felfedeztük, a baloldali lakáselválasztó fal melletti gépészeti strangot. A szoba Laura szobája lesz, jelenlegi bútorait sikerült is itt elhelyeznem.
  4. Ez a strang biztosítja zuhanyzó áthelyezhetőségét, így a szoba alapterülete csökken, a homlokzaton pedig felszabadul egy ablak a lakás nappali tartózkodású tereinek részére.
  5. A konyha-étkezőt, minden sarokban „kipróbáltuk”, végül ezen a helyen marad. Ide kerül majd a mosógép is, ezáltal is kevés az alsó tárolási lehetőség a konyhapultban.
  6. A nappali erkéllyel határos falát mellvédfalakkal nyújtottam meg. Magasságuk a mögöttük levő ablakok mellvédmagasságával egyezik meg: 1,20 m magas. A konyha oldalán az étkező asztalt fogadja ez a falfül, a jobb oldalon a bútorozható falszakaszt toldja meg, illetve Nóri „rendetlen” íróasztalát takarja majd el.
  7. A nappali így is nehezen bútorozható. A lakáshatároló fal mentén elhelyezett légtechnikai starng elég hangsúlyos elem… Laura kandallós falmatricában látja a megoldást! 🙂
  8. A sarok ülőgarnitúra valóban sarokba került. Ez a terület Nóri hálószobája lesz éjszakánként, és Ő nem zárkózott el a kuckó-hatás negatívumaitól.

Az egyszobás lakásból nem tudtam kifacsarni a két önálló hálófülkét, mert kevésnek ítéltem a homlokzati nyílászárók számát. Mégis úgy gondolom, az elkövetkező időszakban a két lakó: Anya és Lánya számára az eredetinél használhatóbb alaprajz született, a lakás a tervezett átváltoztatással tágasabb/szellősebb hatást mutat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .