Zene füleimnek!


Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Az önfényezés

Néha szüksége van az embernek vállveregetésre! Azaz, mondjuk ki: dicséretre!, hogy amit tesz, az helyes, és esetleg Mások hasznára is válik/válhat!;)

Elnézést, most némi önfényezés következik! 🙂

Június közepi hétvégén kórházban kerültem, és a gyors műtéti beavatkozás után, most 6 hétig lábadoznom kell…: Ez ugye azt jelenti: sport nuku, munka meg csak módjával! 🙁 Ez számomra felér egy kiadós büntetéssel.

Ezen esemény előtt, kapkodva intéztem feladataim és imádott munkámat. Egy óvatlan pillanatban, huss! eltüntettem mindkét honlapomat!, egy buta billentyűzet-használattal…. Amit persze nem is észleltem azonnal, csak az operáció után hazatérve, napokkal később, amikor egy friss blogbejegyzést szerettem volna feltölteni.

És láss csodát, napokon át tartó sziszifuszi melóval rájöttem, mit is, és hol szúrtam el, majd tárhelyszolgáltatói instrukciók alapján, képes voltam elővarázsolni újra őket! ( Egyébként most tudatosult bennem, már 6 éve blogolok…)

Hálás köszönet a Szolgáltatómnak, és első vállveregetés magamnak!

Jöhet egy kis szakma?

Munkám jelentős része adminisztrációval zajlik, ráadásul grafomán módon, mindent írásban is rögzítek, millió e-mail állományban, sajátos módon rendszerezve. Ez bizony hálátlan, nem szeretem feladat!

Néhány napja újabb nehézség adódott, kivitelezés alatt álló két családi házamnál tetőszerkezeti probléma jelent meg a szerkezet felállításakor, melyet a Megrendelő – első felindulásában – igyekezett tervezői mulasztás(om)ra is visszavezetni. E-mail állományomból képes voltam rekonstruálni a tetőszerkezet kialakítás helyes terveit, a korábbi egyeztetések dokumentumaival. – második vállveregetés magamnak!

Egy harmadik épülő házamnál az Építtetők megbíztak egy belsőépítész Hölgyet lakásuk belső kialakítása kapcsán. A belsőépítészeti terv nagyon lassan készült, menet közben csupán morzsákat láttam belőle, illetve szakmai alátámasztásra volt csak igényük felém…, előbb fal- és padlóburkolati mennyiség-ellenőrzést készíthettem, majd a helyszíni megvalósítás lehetséges lépésit magyarázhattam…

Hétfőn megkaptam a teljes belsőépítészeti tervanyagot, melyet a műszaki leírás elolvasásával kezdtem, ami így kezdődik:

Az építészeti tervet csak az alábbiak kapcsán változtattuk meg:

– belső nyílászárók méretezése,

– beépített szekrények záró lefalazása (közlekedő és nappali)

– dolgozó szoba előszobai határoló fala arrébb helyeződött, a szoba területét növeltük.”

Az általam tervezett lakóház bútorozott alaprajza másfél év elteltével is megállja a helyét! – harmadik vállveregetés magamnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .