1 szoba elegendő?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 
 

E heti átváltozás: 1 szobából 2!


Budai társasház első emeleti lakása 48 m² alapterületű. De csak egy szobás! Ez persze lehet előny is és hátrány is! Mi, vagy ki dönt?
Mindig a leendő lakók, a lakást használók, és az elképzelt funkciók!


Eredeti ötlet szerint csak a lakás bérbeadása lett volna a cél, de menet közben megváltozott az elképzelés, végül az egyetemista lány önálló otthona lett. Az első!

 

1 szoba elegendő!

A felmért alaprajz jól mutatja, hogy a mostani nappali tere korábban még egy hálószobának is helyt adott, hisz az előszobából az ajtó erre utal. Számomra kézenfekvő volt, hogy az önálló hálószobát vissza kell építeni. Érvelésem arra irányult, hogy így egy család is bérbe veheti a lakást, mert egy lakás – 2 szobával – több érdeklődést generálhat!

Az előteret beépített szekrénnyel növeltük, és a bejárati ajtó nyitásmódját megváltoztattuk. A fürdőszobából kikerült az acéllemez kád, helyette kényelmesebb, praktikusabb a sarokzuhanyzó. A W.C. helyiség felszereltsége kézmosóval bővült.

A hangulattábla, amit a lakáshoz készítettem tartalmazott egy falmatricás képet is. Ekkor a nagylány lelkesen jelentkezett lakónak. Ilyen egyszerű ötlet elég volt a szerelemhez! 🙂


Falmatrica két helyen lesz, a nappali üres hátsó falán, a kanapé mögött, mert itt az erkélyajtó úgyis gátolta volna a fal teljes bútorozását.
Másik matricás falfelület pedig az étkező asztal melletti falszakasz.

Bejegyzésem falmatricás képeinek forrása: http://pinterest.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .