3D tervező programok

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Házi tervezés ingyenes programokkal

 


Múlt héten, szerdai bejegyzésemben mutattam néhány megrendelői kezdeményezést arra vonatkozóan, amikor az Építtető saját maga tervezi lakását. Utaltam arra is, az internet rengeteg ingyenes programmal is segíti a házi tervezők munkáját.
Ma mutatok néhány igényes, mutatós oldalt, mellyel lehet „játszani”, ismerkedni. Ezek között van olyan is, mellyel lakberendezők is előszeretettel dolgoznak, terveznek!
Azt még tudnod kell, többségük angol nyelvű, de nagyon felhasználóbarát valamennyi!
 

A legismertebb, a Google SketchUp egy 3D-s modellező program. Ezt azért kell gyakorolni, hogy jól tudd használni! Az a jó benne, hogy olyan online termék-adattára is van, hogy amilyen bútort kiválasztasz, azt 3D modellben tudod a tervbe húzni, ott forgathatod, ide oda helyezheted! Nagy, ismert bútorgyártók bútorai is szerepelnek itt.


A Planner 5D aranyos és egyszerű program. Ezt még telepíteni sem kell, ott az online felületen azonnal tudsz tervezni, lakásbelsőt alakítgatni. A bemutató videót egyszer megnézed, és utána menni fog a bútorozás.


A Sweet Home 3D, szintén olyan nagyon egyszerű program, amit le kell töltened. A kezelőfelületen alaprajzon alkotsz ugyan, de 3D-ben azonnal láthatod megalkotott tereidet! Kis egyszerű az egész!


A Roomstyler oldal 3D Roomplanner programja szintén egyszerű program, regisztráció nélkül is alkothatsz. Gyorsan, egyszerű elemkészlettel fektethetsz le alapsémákat helyiségenként.


Az iPadomon is van még néhány ilyen, jókat lehet velük is játszani: RoomPlanner; Magic Plan, Home Design 3d…


Jogos kérdésed lehet, hogy én mit használok tervezésre?
Először a fejemet, a kezembe tollat/ceruzát veszek és papírra tervezek.
Építkezésen szöget, ácsceruzát, ha fix felületen „maradandót” alkotok.
De van, hogy bottal a földre, vagy homokba rajzolva értekezünk! 🙂
 
Ha szeretnék megjeleníteni valamilyen építészeti tervet, bemutatható módon, akkor mérlegelem, hogy mennyi időm van az alkotásra, és milyen eredményt kell produkálnom. Vagyis mindig attól függ, hogy elképzelésemet mások számára is érthető módon kommunikálni tudjam!
 
Törekszem arra, hogy 3d – ben dolgozzam, így elsősorban CAD programokat használok, és a társművészeknek dxf/dwg-fájlban adatot szolgáltatok.
A megépített modellemet tudom forgatni, az épületben sétát tenni, akár színes belső téri képeket menteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .