A Dunát látjuk!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Teraszról a Dunát is látjuk!

 


Áronék egy Duna melletti településen szerettek bele ebbe az apró, házikóba. A ház mindössze 52 m²-es! A hozzátartozó 700 m²-es kert és a panoráma is gyönyörű. A közlekedés Budapestre, 20 perces vonatozással megoldható!

 


Az átalakítás koncepciója először csak a felújítás volt. Mivel a házat az elmúlt 10 évben már nem lakták, gyakorlatilag minden elavult és tönkre is ment, fűtési rendszer pedig nem volt kiépítve, mert a házikó, amolyan hétvégi, hobbiházként üzemelt…
 
Áttervezés után:


Íme az átváltozás, lépésenként:
 
1. Az eredeti alaprajzon is látszik, hogy a sarki gardróbot utólag falazták körbe, ez csak egy terasz volt kezdetekkor. Ezt a helyiséget bejárati teraszként használjuk majd, így a lakóház bejárata az utcafront felé kerül, így nem kell az egész házat megkerülni.
 
2. Innen, vagyis a fedett bejárati teraszról a lakóelőtérbe lépünk. Ebben a térben van lehetőség az előszoba és az étkező funkció elhelyezésére.
 
3. A konyhát helyesebben inkább főzőfülkének kellene neveznem, picire sikeredett, de a széles falnyílása a lakóelőtér felé, talán elfedi a „fülke”- érzetét.
 
4. A lakóelőtérből nyílik a minimális nappali szoba, kevés bútorral. A közlekedő utak a középfőfal mentén húzódnak.
 
5. Ezen közlekedő-sáv egyik irányban a hálószobát fedi fel.
 
6. Másik irányban a vizes blokkot, mely apró közlekedőtérrel kapcsolódik a nappalihoz. Itt lesz a kondenzációs fali kazán is.
 
7. Innen nyílik a zuhanyzós fürdő, és a w.c. helyiség.
 
A hátsó, nagyméretű teraszra a kijutást a nappali bútorozása befolyásolja, ezért cserélt helyet az ablak, az ajtóval.
A belső válaszfalak kibontása nem csak szellőssé, átláthatóvá teszi a lakás terét, hanem így sokkal több fény jut a nappali tartózkodás tereibe is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .