A gépkölcsönzőben alszunk?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Folytatás: a Miklóska ‘leválik’ után… Mi következünk!

Egy korábbi átváltozást folytatom ma. Inezék megrendelték a főépület módosítását is, így azt is megmutatom. Az előzményeket nem ismétlem, azt itt megtalálod:

Az ingatlanról még annyit, ez egy saroktelek. Eredetileg, a keresztutcai bejáraton át működött a környék egyetlen kisgépkölcsönzője (üzlet), ahol kárpit- és szőnyegtisztító berendezéseket lehetett bérelni, illetve „fusiban” porszívót is javíttatni, Dezső Bá-nál! 😉 A lakás részben egy egyszerű kétszobás lakás volt. Valahogy így:

Inezék másfél éve megvásárolták ezt az ingatlant. A múlt alkalommal mutattam, hogy kis Miklóskának létesült egy önálló, szeparálható lakásrész a volt garázsból. Jelenlegi bejegyzésemben a főépületrész átváltozását mutatom:

  1. A lakás bejárat az újonnan létesített „közös” szélfogóból nyílik, egyszerű előtérrel.
  2. E helyiségből azonnal feltárulnak a lakás nappali tartózkodású terei, hiszen nincsen egymástól fallal elválasztva a konyha, étkező és a nappali. Inez vágyott az „indokolatlanul” tágas konyhára! 🙂 a mosógép is ide kerül. Miklós szerint szárítógépük is hamarosan ide kerül…
  3. Előtérből elérhető egy W.C. helyiség is. A vizes helyiségeket így sikerült egy nyomvonalon tartani az északi oldalon, annak ellenére, hogy a fürdőszobát átköltöztettem másik épülettraktusba.
  4. A nappaliból a kert erkélyajtón elérhetővé válik, a déli oldalon szükség lesz további nyílásbontásokra is, míg a volt kölcsönző egységen nyílásokat szüntetek meg.
  5. A hálószoba intim terület, innen a zuhanyzó tolóajtóval tárul fel.
  6. A meglévő kéményeket nem használjuk. A földgáz fűtés egyelőre megmarad, de a kondenzációs fali kazán a zuhanyzóba költözik. Későbbi beruházásként előirányzott a napelem + hőszivattyú.

Az épületegyüttes egy lejtős területen helyezkedik el, a leendő terasz, a szélfogóból indított hátsó lépcső még gondolkodás alatt áll, mert szóba került egy kültéri medence igénye is…

Miklós már megbarátkozott az utcai, kölcsönző helyén létesült hálószobával, de könnyen elképzelhető, hogy az ágy melletti ablakot is befalaztatja! Persze, ha Inez erre is rábólint! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .